Mersin Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Zafer Şahin Özturan ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Sahil Valilik makamında gerçekleşen kabulde konuşan Vali Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin bir dönem sıkıntılı günler yaşadığını ancak bu günlerin artık geride kaldığını söyledi. Çakacak, 15 Temmuz’da FETÖ mensupları tarafından Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edildiğini, ancak aziz Türk milletinin bu hainlere gereken dersi verdiğini kaydetti. 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma sonrasında ilan edilen olağanüstü halin kamu kurumlarının terör örgütü mensuplarından temizlenmesi sürecinde bürokrasinin hızlandırılması amacını taşıdığını dile getiren Çakacak, vatandaşların ise bu durumdan etkilenmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Çakacak, "Tüm Türkiye olarak amacımız, bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere fırsat vermeden, ülkemizi her alanda geliştirmeye ve kalkındırmaya yönelik hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı hızlandırmak ve ülkemizi hak ettiği konuma getirmektir" dedi.
AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Özturan ise 15 Temmuz gecesi yaşananların Türk milletinin vatanına, milli iradesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğine ne kadar düşkün olduğunu kanıtladığını, insanların vatanı uğruna ölümü göze alarak darbeci hainlere karşı koyduklarını belirtti. Özturan, "15 Temmuz gecesi terör örgütü mensupları Mersin’de huzuru ve sükuneti bozmak için hain planlar yaptığı esnada Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, dik duruşu ile tüm inisiyatifi elinde tutarak, olaylara ilk saniyede etkin bir şekilde müdahale etmiş, onların oyunlarını bozmuş, bu hainlerin planlarını gerçekleştirmesine izin vermemiştir. Sayın Valimizin bu dirayetli duruşu ve süreç boyunca oynadığı aktif rol sayesinde Mersin’de herhangi bir olay yaşanmamış, vatandaşlarımız bu süreci kimsenin burnu bile kanamadan ve herhangi bir şekilde zarar görmeden atlatmışlardır. Sayın Valimizin bu süreci başarılı bir şekilde yönetmesi sonucunda, ülke genelinde olaylar sürerken vatan hainlerine yönelik ilk gözaltına alınma işlemleri Mersin’de başlamıştır. Tüm Mersinli hemşehrilerim adına Sayın Valimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.