Mersin Valisi Özdemir Çakacak, şehit ve gazilerin kutsal emaneti olan vatana, nesilden nesle yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacaklarını, çocuk ve gençlere daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Vali Çakacak, 19 Eylül Pazartesi günü kutlanacak “Atatürk’e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl Dönümü ve Gaziler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Mesajında, Gaziler Günü’nü kutlayan Çakacak, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için onurların en büyüğü, şereflerin en yücesidir. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın emanetidir” dedi.
Şehitler ve gazilerin, kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olduklarını vurgulayan Çakacak, “Onlar, milletimizin ortak hatırasına emanet edilmiş aziz varlıklarımızdır. Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamış; gönlünde daima özel bir yere koymuştur. Yüce Meclisimiz, Sakarya Savaşı’nın kazanılmasının ardından Büyük Önder Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı vererek milletimizin hislerine tercüman olmuştur. Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, onların büyük özverileri sayesinde bugün geleceğe güvenle bakıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bugün de Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerin ve polislerin, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yaptıklarının altını çizen Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde, karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete, kararlılığa sahiptir. Bizler de şehit ve gazilerin kutsal emaneti olan vatanımıza, nesilden nesle yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacak, çocuk ve gençlere daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğiz. Vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizin yaşamlarını değerli kişiliklerine yaraşır imkanlar altında sürdürmelerini sağlamak, ihtiyaçlarını karşılamak toplumsal sorumluluğumuzdur. Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimiz de devletimiz de gereken duyarlılığı göstermektedir. Ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle Atatürk’e Gazi Unvanı ve Mareşal Rütbesi Verilmesinin 95. Yıl Dönümü ve Gaziler Günü’nde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlik diliyor, şükranlarımı sunuyorum.”