Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı.
Ramazan Bayramı dolayısıyla, güvenlik güçleriyle bayramlaşan Vali Çakacak’a, MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ da eşlik etti. Vali Çakacak ilk olarak Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı personeli ile bayramlaştı. Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan tarafından karşılanan Vali Çakacak, askeri personel, er ve erbaşlarla bayramlaştı. Burada konuşan Çakacak, bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğuna değinerek, "Bayram, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma, sevgi ve hoşgörüdür. En büyük temennim, bayramlarda yaşadığımız bu manevi iklimi ve bu güzel hasletleri milletçe bayram sonralarında da yaşamaya devam etmemizdir. Nice bayramlara sevdikleriniz ve ailelerinizle birlikte ulaşmanızı diliyorum; bayramınız kutlu olsun” dedi.
Sahil Güvenliğin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na geçen Çakacak, burada Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan tarafından karşılandı. Askeri personel, er ve erbaşlarla bayramlaştıktan sonra konuşan Çakacak, "Milletçe bir Ramazan Bayramı’na daha erişmiş bulunuyoruz. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşliğin, yardımlaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve hoşgörünün en güzel örneklerinin yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarda yaşadığımız bu güzellikleri aileleriniz ve sevdiklerinizle bir ömür boyu yaşamanız en büyük dileğimdir. Ramazan Bayramının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyor, bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde konuştu.
Vali Çakacak son olarak İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı. İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ tarafından karşılanan Çakacak, emniyet personeli ve aileleri ile bayramlaştı. Bayramların insanlar arasındaki diyaloğu geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Çakacak, "Bayramlarda büyükler ziyaret edilir, elleri öpülür hayır duaları alınır, çocuklar sevindirilir. Aslolan bu güzel hasletleri sadece bayramlarda değil bayram sonralarında da yaşayarak bu güzellikleri hayatımızın her alanına yaymaktır. Bayramlarda birbirimize gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörüyü yılın diğer zamanlarında da gösterebilirsek toplumsal barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Hepinize ailelerinizle ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar diliyor bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.