Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin Türkiye’ye ve Mersin’e başarılar getirmesini dileyerek, “İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir” dedi.
Vali Çakacak, pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, eğitimin her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güç olduğunu vurgulayan Çakacak, “Tarihin her döneminde insanlığa değer katan milletimizin daha müreffeh yarınlara ulaşması yolunda en güçlü kaynak eğitimli genç nesillerimizdir. Eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırım, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusu olacak, ülkemizin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracaktır. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Genç ve dinamik ülke nüfusumuza iyi bir eğitim imkanı sağlandığı takdirde, ülkemizin güçlenmesi, gelişmesi ve kalkınmasına hiçbir şey engel olamayacaktır” dedi.
Türkiye’yi ve Türk milletini geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şartın eğitim olduğunu belirten Çakacak, çocukların en güzel şekilde yetiştirilmesinin herkesin ortak hedefi olduğunu kaydetti. Çakacak, “Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bunun için idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Eğitim camiasının, öğretmenler, öğrenciler ve velilerle birlikte büyük bir aile olduğunun altını çizen Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Devletimizin son yıllarda eğitim sektörüne yönelik reform ve yatırımları, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, modern ders ortamlarına kavuşturup, her türlü teknolojik imkanı kullanarak yabancı akranlarıyla rekabet edecek seviyeye getirme çabasıyla sürdürülmektedir. Yeni nesil, öğretmenlerimizin elinde şekillenecek, geleceğimizin teminatı gençlerimiz onların eseri olacaktır. Onların bu uğurda bugüne kadar yapmış oldukları fedakar hizmetler artarak devam edecektir. Bugünün küçükleri yarının büyükleri olacak sevgili öğrencilerimizin mutlaka bir hedefleri olmalı, bu hedefe ulaşmanın yolunun başarıdan ve çok çalışmaktan geçtiğini asla unutmamalıdır. Gençlerimizin belirleyecekleri büyük hedeflerle gelecekte ülkemizi daha ileriye taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum.”