Mersin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları, Mensupları ve Muhipleri Derneği (MERİMDER) 10. Geleneksel Pilav Günü, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen Pilav Günü’ne Vali Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, MERİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Erkol, dernek üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Hz. Mikdad (Muğdat) Camii Müezzini Hasan Tekerlek tarafından gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından “0 Gün Bugündür” ve “Kardeşlik” konulu multivizyon gösterimlerinin sunulduğu etkinlikte, Vali Çakacak bir konuşma yaptı. İmam hatip okullarının ülke genelinde 1951 yılında duyulan ihtiyaca binaen kurulduğunu belirten Çakacak, o günden bugüne ülkesine, milletine, devletine hizmet veren insanlar yetiştirdiğini kaydetti. İmam Hatip okullarının, din bilimlerinin yanı sıra fen bilimlerinde de üst düzey eğitim veren okullar olduğunu dile getiren Çakacak, “Bu nedenle imam hatip okulları mezunları ilahiyat fakülteleri dışında da üniversite eğitimi almakta, dolayısıyla din hizmetleri sınıfı dışındaki alanlarda da meslek sahibi olmaktadır. Yüreğinde insan sevgisi taşıyan insanlardan kimseye zarar gelmez. Bu nedenle gençlerimizi hayata sevgi penceresinden bakacak şekilde yetiştirmek en büyük görevimizdir. Eğer insan dünyaya sevgi penceresinden bakabiliyorsa ne kötülük düşünür ne de kötülük yapabilir” dedi.
Türkiye’nin, komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılara yakından şahit olduğuna işaret eden Çakacak, “ ‘Biz kardeşiz’ diyorsak kardeşlik hukukunun da gereğini yapmalıyız. Resmi rakamlara göre ilimizde 168 bin, ülke genelinde 3 milyona yakın Suriyeliyi misafir ediyoruz. İlimizde yaşayan 168 bin Suriyeliden bahsederken mülteci demiyoruz, kardeşlik hukuku gereği misafir diyoruz. Çünkü kardeşten mülteci olmaz, ancak misafir olur. Onları kardeş olarak gördüğümüz için misafirlerimiz de ev sahibi olarak biz de diğer Avrupa ülkelerinde yaşanan sıkıntı ve huzursuzlukları yaşamıyoruz. Atalarımız gittikleri her yere milletimizin adalet, merhamet, kardeşlik gibi güzel hasletlerini götürdüler. Bugüne kadar dünyanın her neresinde olursa olsun sıkıntı yaşayan insanlara milletimiz her zaman kucak açmıştır. Bugün biz de onların torunları olarak, bu kutsal vatan topraklarında onlardan bize miras kalan bu güzel hasletleri yaşatmaktayız” diye konuştu.
Gençleri çok önemsediklerini ve en iyi şekilde yetiştirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çakacak, “Onları teknoloji ve bilgi çağının gereklerini yerine getiren, tarihini iyi bilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olarak yetiştirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak uluslararası alanda söz sahibi güçlü bir ülke olacağız diyorsak gençlerimizi geleceğimizi emanet edecek şekilde yetiştirmeliyiz. Gençlerimize güveniyor ve inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Vali Çakacak, daha sonra sponsor firmalara plaket verdi. Etkinlik Ammar Acarlıoğlu’nun konseriyle sona erdi.