Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Mersin Valiliği, şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. Vali Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak’ın ev sahipliği yaptığı yemek Sultaşa Otel’de gerçekleştirildi. Çok sayıda şehit yakını, gazi ve ailelerinin ağırlandığı programda, Çakacak ve eşi, masaları tek tek dolaşarak şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle yakından ilgilendi. İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yemek duası yapılması ile başlayan programda, açılan iftarın ardından Çakacak ve eşi, şehit eşlerine, annelerine ve gazi yakını kadınlara çiçek verdiler.

Programda bir konuşma yapan Vali Çakacak, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi. Ramazan ayında birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duyguları ile yardımlaşmanın ve paylaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığına dikkat çeken Çakacak, 15 Temmuz darbe girişimini anımsatarak, “Ülkemizin üzerine kabus gibi çöken 15 Temmuz kalkışmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik temelleri üzerine kurulan ülkemizi yok etmek ve milletimizi birbirine düşürmek için bir takım hain oyunlar sahneye konuldu. Bu hain oyunu sahnelemeye kalkanlar; ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliği söz konusu olduğunda yüce milletimizin en değerli varlığı olan canını dahi gözünü kırpmadan feda edebileceğini bilmiyorlardı. Ülkemizin bekası için, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin sürmesi için bu toprakları bize vatan yapmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemine ve Türkiye’ye sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını dileyen Çakacak, bu mübarek ayda yaşanan manevi iklimin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin, dayanışma ve yardımlaşma duygularının tüm yıla yayılmasını temenni etti.

Çakacak ve Eşi Kevser Çakacak, program boyunca şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile sohbet ederek, talep ve sorunlarını dinlediler.

İftar yemeğine, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, askeri ve mülki erkan ile il protokolü katıldı.