Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Değerli ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Vali Çakacak, 15 Temmuz gecesinde milletin tek bir yürek olarak darbe teşebbüsüne karşı koyduğunun altını çizerek, “Yüce milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile siyasi görüş ya da düşünce farkı gözetmeksizin, ellerine bayraklarını alarak çoluk çocuk meydanlara koştu. Vatandaşlarımız, vatanımızın ve ülkemizin bekası için, millet olma bilinciyle yekvücut olarak, hiçbir güç kullanmaksızın birlik ve beraberliğimize, demokrasiye, vatanına, milletine ve Cumhuriyetine sahip çıktı. Devletimize ve milletimize kast eden hainlere ‘Durun yapmayın, bu yaptığınız yanlış’ dedi. O günden bu yana da demokrasi nöbetlerinde her akşam aynı birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusu içerisinde meydanları doldurmaya devam ediyor. Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale ruhunu bugün de yaşatmaya devam eden yüce milletimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bu yaşananların milletimizin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğimizin artmasına vesile olmasını diliyorum” dedi.
Başkan Değerli ise 15 Temmuz’da atlatılan büyük badire nedeniyle aziz millet adına Vali Çakacak’a desteklerini sundu. Değerli, tüm Alevi camiası olarak hep birlikte demokrasiye, milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğine sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.