Mersin Valisi Özdemir Çakacak, kentteki üç üniversitenin rektörleri ve güvenlik güçlerinden, üniversitelerde huzur ve güven ortamının sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
Vali Çakacak, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay ve Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla toplantı düzenledi. Sahil Valilik makamında gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat ile Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Oğuz Kaymaz da katıldı.
Toplantıda, kentin üç üniversitesi ile ilgili durum değerlendirmesi yapan Çakacak, üniversitelerde huzur ve güven ortamının tesis edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda talimat vererek, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde çalışmanın önemi üzerinde durdu.
Rektörler ise üniversitelerinde kayda değer bir sorunlarının bulunmadığını belirttiler. İlgili kurum ve görevlilerle iletişim içerisinde bulunduklarını ve koordinasyon içerisinde çalıştıklarını ifade eden rektörler, zaman zaman güvenlik güçlerinden yaptıkları taleplerin en kısa sürede titizlikle karşılandığını kaydettiler. Rektörler ayrıca üniversitelere yönelik hassasiyetinden ve her konuda verdiği destekten ötürü Vali Çakacak’a teşekkür ettiler.
Toplantı, Vali Çakacak’ın 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için hayırlı olsun dilek ve temennilerini iletmesinin ardından sona erdi.