Mersin’in Bozyazı ilçesinde darbe girişiminin ardından sokağa dökülen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi.
İstanbul ve Ankara’daki askeri hareketliliğin ardından Bozyazı’da bulunan camilerde sala verildi. İlçe Müftüsü Adem Bebek, salanın ardından yaptığı çağrıda, vatandaşları sokağa çıkmaya davet ederek, demokrasiye sahip çıkmalarını istedi. AK Parti Bozyazı İlçe binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş ise ellerinde Türk bayrakları ile birlikte yürüyüş yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıp Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümete destek gösterilerinde bulundu.
Alanı dolduran kalabalığa hitap eden AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Celalettin Muz, vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Muz, “Cumhuriyet tarihinde ne zamanki bu ülkenin çocukları yönetimin başına geldi, ne zaman ki ülkemizde işler rayına oturdu, kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başladık, eski cihan devleti Osmanlı’nın devamına doğru bir yol aldık, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye başladık, o zaman bütün dış güçler, daha önce ülkemizi sömürenler harekete geçti” dedi.
Buradaki sorunun sadece bir AK Parti sorunu olmadığını belirten Muz, “Mesele demokrasiye yapılan saldırıdır, her ne olursa olsun milletin hür iradesiyle seçilmiş bir hükümete bu şekilde müdahale edilmesini kesinlikle kınıyoruz. Bu, AK Parti olur, MHP olur, CHP olur hiç değişmez, halkın iradesine her zaman saygılı olmak gerekir. Duyarlılığınız için çok teşekkür ediyorum. Duyarlılığımızı her zaman devam ettirelim. Bu darbe girişiminden ciddi bir sonuç çıkacağını düşünmüyoruz. Bu, milletimizi rencide etmiştir. Böyle bir şey ancak deli cesaretidir. Şimdi ne olacak bakacağız, göreceğiz birlikte. İnşallah demokrasi kazanacak. Türkiye bir 3. dünya ülkesi değil, burası bir Afrika ülkesi değil. Bu millet kime ne cevap vereceğini her zaman çok iyi bilmiştir. Biz bunu 7 Haziran’da, 1 Kasım’da gördük. Bu millet asla yanlış yapmaz, doğruyu her zaman görür. Milletimize biz sonuna kadar güveniyoruz. Darbecilere sonuna kadar karşıyız. Her zaman demokrasinin yanındayız” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından hocalar eşliğinde tüm şehitler için Fatiha okundu. Meydanda toplanan kalabalık duanın ardından tekrar yürüyüşe geçerek AK Parti Bozyazı İlçe Binası önüne geldi. Burada sabah namazını bekleyen vatandaşlar hep birlikte Denizci Mehmet Camisi’nde sabah namazını kıldı. Namaz sonrası partililer bina önünde bekleyişini sürdürmeye devam ediyor.