Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yaş 75 Yolun Yarısı’ kitabıyla satış rekorları kıran ve yaşlanmaya meydan okuyan adam olarak tanınan gazeteci yazar Halit Ertuğrul Akbay’ı Mersinlilerle buluşturdu.
Akbay’ın sağlıklı ve genç kalmanın sırlarını paylaştığı, ‘yaşlılığa dur deyip, genç kalmak için ne yemeli, ne içmeli, ne yapmalı’ konusunda gerçekleştirdiği seminer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.
Akbay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Genel Sekreter Haluk Tunçsu ve çok sayıda vatandaşın katıldığı seminerde, sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve sporun insan sağlığı üzerindeki faydalarını anlatarak, genç kalmak için nasıl beslendiğini ve ne tür spor hareketleri yaptığını katılımcılar ile paylaştı.
Kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşların sorularını da yanıtlayan Akbay, “Uyku çok önemli. Genç kalmanın en önemli sırlarından biri uykudur. Uykunuzu alacaksanız. İkincisi dengeli besleneceksiniz ve son olarak da spor yapacaksınız. Ben yapamam demeyin. Ben bu yaşta spor yapabiliyorsam herkes yapabilir. Tabi ki, en başta irade ve inanç lazım” dedi.
Mersin’in doğasıyla, iklimiyle ve güzellikleri ile sağlıklı yaşam için her türlü imkana sahip bir şehir olduğunu belirten Akbay, Mersinlilerin bunun kıymetini bilmesi gerektiğini vurgulayarak, kendisini Mersinlilerle buluşturan Başkan Kocamaz’a teşekkür etti.
Seminer sonunda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı yaşam konusunda bu tür etkinliklere ve seminerlere önem verdiklerini belirterek, “Kıymetli gazeteci Halit Ertuğrul Akbay’ın gençlik sırlarını hep birlikte dinledik. Mersinlilerin de kendisini ilgiyle dinledikleri Akbay’ın tavsiyelerine uyacaklarını tahmin ediyorum. Kendisine de kentimize gelip bizlerle bir araya geldiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.