Aydın'da, MHP Efeler ilçe yönetimindeki 44 üyeden 20 kişi istifa dilekçesi verdi. MHP İl Başkanı Cem Akbudak’a toplu istifa dilekçesini sunan üyeler, Efeler İlçe Başkanlığı’nda yolsuzluk ve usulsüzlük olduğunu iddia ederek, İlçe Başkanı Serdal Yurt ile çalışmak istemediklerini belirtti.

Dilekçede adı bulunan Efeler İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Seven, belirttikleri iddiaların araştırılmasını istedi. Meselenin parti içerisinde çözülmesi ve İlçe Başkanı Yurt’un istifa etmesi için uzun süre beklediklerini ancak bir girişim göremediklerini belirten Seven, MHP Genel Merkezi’ne de istifa dilekçeleriyle birlikte durumu bildiren bir yazı gönderdiklerini söyledi. Serdal Yurt’un partiye zarar verdiğini, bu sebeple istifa etmesi gerektiğini söyleyen Seven, “Biz sorunu, İl Başkanımız Cem Akbudak’a ve Milletvekilimiz Ali Uzunırmak’a aktardık ancak bir gelişme olmadığını gördük. İddialarla ilgili de bir yalanlama gelmedi. Beklediğimiz her gün partimize daha da zarar verdiğini düşünerek istifa ettik. Bu iddialar karşısında İlçe Başkanımız Serdal Yurt istifa ederse o zaman istifalarımızı geriş çekeriz.” dedi. MHP Efeler İlçe Başkan Vekili Bülent Esen, asil üyeler Fatih Şengel ve Mehmet Kırşehirli ile birlikte açıklama yapan Mustafa Seven, iddiaların peşini bırakmayacaklarını belirterek, il yönetimi ve genel merkezin gereğini yapmasını beklediklerini söyledi.

İddiaları kabul etmeyen MHP İlçe Başkanı Serdal Yurt ise, “İlçe teşkilatımızda ne yolsuzluğu olmuş? Bu arkadaşlar, MHP Genel Merkezi'ne istifalarını gönderdi. Yolsuzluk filan, böyle bir şey söz konusu değil. Zaten arkadaşların niyeti farklıymış. İstifa ettiler, biz de istifalarını kabul ettik. Böyle bir şey yok. Hesaplar incelendi. Hesapları kendileri de incelediler. Böyle bir şeylerin olmadığını kendileri de gördüler ama arkadaşların niyeti farklı olduğundan farklı şeylere yorumluyorlar. Bizim diyeceğimiz bir şey, bizim açımızdan bir sıkıntı da yok.” şeklinde konuştu.