Devlet Bahçeli, grup toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.
KURULTAY 18 MART 2018'DE

"MHP'nin olağan kongresi 21 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilmiştir.  Tekrar olağan kongresi 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. CHP'de  başlatılmış olan ve artık orada da alışkanlık haline geldiği bilinen olağanüstü  kongre talepleri, 1 Kasım seçimleri gecesinden itibaren MHP'de bazı şahsiyetler  tarafından gündeme getirilmiştir. Bunların demokratik hakkıdır. Tüzüğe göre  şartları yerine getirmek için gayret gösterebilirler. Daha çıkacak olan adaylar  olduğu kanaatindeyim. 

"13 ARKADAŞIMIZ ADAY OLDU”
 
“Olağanüstü kongre talepleri 1 Kasım’dan itibaren MHP’de bazı şahsiyetler tarafından gündeme getirilmiştir. Bunların demokratik hakkıdır. Daha çıkacak olan adaylar olduğu kanaatindeyim. Şu an 13 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur.
 
“BİR TANESİNİN ADAY OLMA İMKANI YOKTUR”
 
Bunlardan bir tanesi zaten aday olma imkanı yoktur, çünkü ihraç edilmiştir. Davası Yargıtay’dadır. Yargıtay sonuçlanıncaya kadar üyelik özelliği taşımaktadır.
 
“BİR TANESİ GÜLEN HAREKETİNİN SİYASİ FİGÜRÜ OLARAK…”
 
Bazıları ise gündeme gelmiştir ve MHP’yi CHP’leştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize yaşatmak istemektedir. Bunların içinde birisi vardır ki, hepiniz göreceksiniz,Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP’de görevlendirme meselesidir. Bu da ne ona ne de başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.”