MHP’nin seçim sonuçlarının değerlendirildiği Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘’Görevimin başındayım, beni ülkücü irade getirdi ve ancak ülkücü irade götürür’’ dedi.

Bahçeli basına kapalı yapılan toplantıda, parti için muhalefet ve Genel Başkan adaylarını da isim vermeden eleştirerek, ‘’Bu hareketler bir proje, amaç partimizi baraj altında bırakmak, zor duruma düşürmek. Bu projenin yargı ayağı da var’’ dedi.

O HAKİMİN EŞİ…

Bahçeli isim vermeden Meral Akşener, Sinan Ogan, Süleyman Sazak, Selim Kaptanoğlu gibi Genel başkan adaylığına soyunanların ‘’Proje içinde olduklarını’’ savundu. Olayı yargı ile bağlantılı olduğunu söyledikten sonra bir de örnek verdi.

Bahçeli adaylardan Sinan Oğan’ı kastederek ‘’ Birisi partimizden ihraç edilmişti, yargı o kararı iptal etti. İptal kararını veren Ankara’daki mahkemenin bayan hakiminin eşi, Yargıtay’da Cumhuriyet Başsavcı vekili. Yani Yargıtay da bu sürecin içinde. Olayın yargı ayağı da var’’ dedi.

ÖZDAĞ’A YENİ MAKAM

Bahçeli toplantıda MHP’nin geleneklerin partisi olduğunu da hatırlattı ve ‘’ Biz CHP değiliz. Onlar durmadan olağanüstü kongre yapar. Biz ise olağan kongre yaparız. Olağan kongremiz de 2018’de. Olağanüstü kongreye götürebiliyorlarsa, götürsünler ’’ dediği öğrenildi.

Bu arada partide boş bulunan iki Genel Başkan yardımcılığı için seçim de yapıldı. İzmir milletvekili Kenan Tanrıkulu ile Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ bu göreve getirildi. İki ismi de Bahçeli’nin önerdiği ve kararın oy birliği ile alındığı bildirildi.

sözcü