Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Iğdır'da 8 Eylül 2015 tarihinde görev yerlerine gitmekte iken PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucunda 13 polis memurunun şehit olmasını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren Sefer Aycan, şu soruları yöneltti: "Polis memurlarının görev yerlerine gidiş-dönüş güzergahı üzerinde olay gününe kadar alınan güvenlik tedbirleri nelerdi?

Olay günü şehit ve yaralı polislerimizin görev yerlerine gidişleri sırasında ne gibi güvenlik tedbirleri alınmıştır?

Servis aracı terörist saldırılarına karşı yeterli zırha sahip miydi? Sahip değil ise neden zırhlı araç tahsis edilmemiştir?

Iğdır ilimizde güvenlik güçlerinin hizmetine tahsis edilen zırhlı araç var mıdır?

Polis memurları neden her gün aynı güzergahı kullanmaktadır? Görev yerlerinde lojman tahsis edilmesi daha uygun değil midir?

Alınan güvenlik tedbirleri sizce yeterli midir? Yetersiz ise, nedenleri nelerdir? Bu konuda kişisel kusur var mıdır?

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in ifade ettiği istihbarat zaafiyeti ile ilgili görüşünüz nedir?

Söz konusu olay öncesinde MİT tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne herhangi bir istihbari bilgi iletilmiş midir? İletildi ise Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili ne gibi tedbirler almıştır?

Saldırı öncesi bölgedeki istihbarat ile görevli personelin bir takım soyut gerekçeler ile görevlerinden uzaklaştırıldığı, görevlendirilen elemanların görevlerinde yeni olduğu için istihbarat zaafının yaşandığı doğru mudur?

Bir ton patlayıcının yola yerleştirilmesi sonrasında buranın asfaltlanması ve en az 500 metre kablonun yola döşenmesinden istihbarat birimlerinin haberdar olmamalarını nasıl açıklıyorsunuz? İstihbarat zaafiyeti var mıdır? Konuyla ilgili idari soruşturma açılmış mıdır?

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen’in istihbarat zaafiyeti olduğu yolundaki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olayda şehit olan polis memuru Olgun Kurbanoğlu 02 Eylül 2015 tarihinde saldırı hazırlığı içerisinde olan teröristlerin yerlerini göstermek istediği, fakat buna engel olunduğu doğru mudur?

Vali'nin bu olayda ve valilerin genelde terör örgütüne karşı operasyon emri vermediği, askeri birliklerden yardım istemediği doğru mudur?i