Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, "Yaşanan olayları soğukkanlı olarak değerlendirelim, aklıselimden ve sağduyudan ayrılmayalım.” çağrısı yaptı.

Her gün asker ve polisin şehit edildiği terör saldırılarına tepki olarak ortaya çıkan toplumsal olaylara dikkat çeken MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Kendisini ‘Kürt’ veya başka bir kimlik ile ifade eden aynı kıbleye yöneldiğimiz, akrabadan öte kardeş olduğumuz vatandaşlarımız, bu terör örgütüne asla sempati beslememeli, bu örgüte tepki gösteremeyen, bu kanlı örgütle masaya oturan hiçbir siyasi oluşuma da destek vermemelidir. Veren varsa desteğini geri çekmelidir.” dedi.

Son günlerde artan terör olaylarının ardından şehitlerin gelmesiyle vatandaşların sabrının zorlandığını belirten MHP İl Başkanı, “Bu durum haklı tepkileri beraberinde getirmektedir. Ancak; haklı olunan bir konuda haksız tutum ve eylemler içerisine girilmesi de doğru değildir. Terör örgütü ile halkın iyi ayırt edilmesi gerekmektedir. 13 yıllık siyasi iktidarın, ateist ve de Haçlı-Siyonist Paktının piyonu PKK’yı, Müslüman bölge halkının temsilcisi olarak görmesi ve bugüne kadar muhatap alması gaflet değilse ihanet; Müslüman halkımıza da en büyük hakarettir. Oysa tetik çeken el ile tespih çeken eli ayırt etmek durumundayız. Biri Allah’ın verdiği masum bir canı alıyor, diğeri canı veren Yüce Allah’ı anıyor.” diye konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Bununla beraber, puslu havada ortaya çıkan provokatör ajanlar dikkat çekmektedir. Doğu ve Güneydoğu’daki ajan provokatörlerin bir kısmı batıya kaydırıldı. Sanal alemde de kardeşliğimizi bozacak maaşlı fitneciler işbaşındadır. Bu büyük bir tehlikedir. Devleti idare edenlerin; bu ajanlara, bu fitnecilere karşı gerekli tedbirleri alması lazımdır. Sadece halka ve siyaset kurumlarına sorumluluk yüklemek doğru değildir.”