MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, sürdürülebilir turizmi için acilen Turizm Çerçeve Kanunu'nun çıkması gerektiğini söyledi.

Akıllı, 7 Haziran seçimleri kapsamında Manavgat ve Antalya'da turizmle geçimini sağlayan esnaflarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. MHP iktidarında esnafın ekonomik refaha kavuşacağını savunan Akıllı, ekonomik durgunluk nedeniyle esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

Antalya'nın Türkiye turizminin başkenti olması karşı turizmden istediği hakkı alamadığını vurgulayan Akıllı, "Antalya için hep turizmin başkenti denir. Bu doğru olmakla birlikte eksik olan yanları da vardır. Turizmde büyük bir başıboşluk bulunuyor. Turizmin kurallarını ortaya koymalıyız. Bu amaçla hazırladığımız Turizm Çerçeve Kanunu iktidarın işine gelmiyor. Turizm Çerçeve Kanunu'yla birlikte yatırımdan istihdama çevreden esnaflara kadar her şey belli bir kurallarla yönetilecek." diye konuştu.

Esnafların turizmden yeteri kadar pay alamadığını ileri süren Akıllı, Turizm Çerçeve Kanunu'yla birlikte herkes daha iyi çalışıp daha fazla kazanacağını dile getirdi. Partilerinin seçim beyannamesinde ifade ettiği gibi, yeni iş yeri açan esnaf ve sanatkârın kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacağını aktaran Akıllı, esnafa yönelik kanun düzenlemeleriyle turizm bölgelerinde iş yapan esnaflara büyük bir ekonomik rahatlamaya kavuşacağını sözlerine ekledi.