MHP Denizli il teşkilatından liste tartışmaları sürüyor. MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, sosyal medya hesabından listeler açıklandıktan sonra partililerin bir çoğunun gerek telefonla gerekse yüz yüze bir kısmının da sanal ortamda şahsını ve teşkilatlarını çoğunluğu safiyane tepkilerle istifaya davet ettiğini söyledi. Öztürk, “Şunu çok iyi bilmenizi isterim ki oluşan liste bizler tarafından sıralanmamıştır. Bir sorumlu aranıyorsa listeyi genel merkezimize bu şekli ile kabul ettiren de aranmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Partide sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar üzerine partinin Denizli üçüncü sıra milletvekili adayı Ümit Bahtiyar, İl Başkanı Öztürk ve 19 ilçe başkanıyla beraber parti binasında basın toplantısı düzenledi. Bahtiyar, “Bizim sitemimiz şu Denizli’de MHP tabanında bir beklenti vardı. Bu beklentiler maalesef listeyle giderilememiştir. Burada bizim sitemde bulunma hakkımız vardır.” dedi.

MHP İl Başkanı Öztürk de yaptığı ikinci açıklamada, “Olayın hemen akabinde düşünülen şeyler. Ama sonunda aklı selim olmak lazım. Tabi ki sıralamayı beğenmemiş arkadaşlarımız olmuş olabilir. Her adayın gönlünden geçen birileri mutlaka vardır. Bunlarla ilgili her şey birkaç gün içinde sütliman olacağını biliyoruz.” diye konuştu.