Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, İl Başkanı Yusuf Baş ve MHP'nin diğer adayları, sivil toplum örgütlerine projelerini anlattı.

Adana Ticaret Borsası (ATB), Adana Ticaret Odası (ATO) Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (AHSOSB), Kozan Ticaret Odası (KTO), Kozan Ticaret Borsası (KTB), Ceyhan Ticaret Borsası (CTB) başkan ve yöneticileri MHP adaylarını konuk etti.

ATB’nin ev sahipliği yaptığı toplantıya; Karakaya ve Baş'ın yanı sıra Milletvekili Muharrem Varlı, milletvekili adayları Abdulkadir Yuvalı, Ali Demir, Demet Çardak, Sinan Gül, Adem Gündoğan, Ayla Emrahoğlu, Burak Yiğenoğlu katıldı.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, toplantıyı açarken “Odalar tek vücut olduk. Seçimden sonra gelişecek tabloda da 14 milletvekilimizi bu birliktelik içerisinde görerek, Adana’mızı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Yakın geçmişte sanayinin, ticaretin en önemli merkezlerinin başında gelen Adana’mızda yeniden bir dirilişin başlamasını arzu ediyoruz.” dedi.

MHP milletvekili adayları, Adana’nın pek çok sorunu bulunmakla beraber, bunun, daha çok siyasi iktidardan kaynaklandığını vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, partisinin 3 Mayıs’ta açıkladığı seçim beyannamesini anlattı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, partisinin ülke meselelerinde ortaya koyduğu hassasiyetin herkes tarafından bilindiğini vurgulayarak, Adana özelinde ise ayrıca bir farkları bulunduğunu ifade etti. Baş “Milliyetçi Hareket’in doğduğu bu şehir için elbette diğerlerinden, herkesten daha duyarlıyız. Adana’daki yüksek işsizlik, yatırımcıların kaçması, kart borçlarının ödenemez hale gelmesi, beraberinde gelen cinnet hadiseleri hiç kimseyi mutlu etmez. Bundan çok rahatsızız. Mutlu bir Adana özlemi içindeyiz.” mesajı verdi.

MYK Üyesi Milletvekili Muharrem Varlı, yaşadığı somut örnekleri anlatarak, AK Parti milletvekillerinin tavrını eleştirdi ve “Bir taraf ‘ben büyüğüm’ havasına girerse öbür taraf da ‘Sen kimsin’ der çekilir bir kenara. Bizzat yaşadığım örnekten sadece biri şu ki; OSB’deki bir sorunu görüşmek için dönemin Bakanı Zafer Çağlayan’dan randevuyu ben aldım diye gelmediler. Bu zihniyetin terk edilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, AHSOSB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Bekir Sütcü, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Başkanı Atila Menevşe ve diğer yöneticiler MHP heyetine teşekkür ederek, seçimde başarılar diledi.