MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, siyasi iktidarın, 13 yıllık yanlış tarım ve hayvancılık politikalarının ülkede tarım ve hayvancılığı bitme noktasına getirdiğini söyledi.

Tarkan Akıllı, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri kapsamında Antalya'nın Kepez ilçesinde hayvan pazarını dolaşarak küçükbaş hayvan satıcılarının sıkıntılarını dinledi. Akıllı'nın hayvan pazarı ziyaretine Kepez İlçe Başkanı Mehmet Seyyar da eşlik etti. AK Parti'nin 13 yıllık iktidarı döneminde doğru dürüst bir tarım ve hayvancılık politikası olmadığı için üreticilerin tarlalarını boş bıraktığını ifade eden Akıllı, bunun da tarım ve hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini söyledi.

Hayvancılık sektörünün en önemli sorunları arasında yem fiyatlarının olduğunu belirten Akıllı, "Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Tarım desteklenmediği için üreticiler hayvanlarına yedirecek ot bile bulamıyor. Bu aslında çok acı bir durumdur. İktidarın politikalarındaki adaletsizlikler nedeniyle 787 bin kilometrekarelik Türkiye’de ot yetiştirmede yetersiz kalıyor. Yem bitkileri üretimi dip yaptığı için yem üretimi düşüyor. Saman dahi üretilmiyor. Saman fiyatları neredeyse altınla yarışıyor. Bu ülke, AKP iktidarı sayesinde bildiğimiz otu yurt dışından ithal eder hale geldi." diye konuştu.

Dünyada tarım ve hayvancılıkta gelişen ülkelerin, üreticisine destek verdiğinin altını çizen Akıllı, MHP iktidarında, tarım ve hayvancılıkta üreticinin hak ettiği desteği alacağının altını çizdi.