TBMM (AA) - MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin genel başkanlığına adaylığını açıklayacağını bildirdi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ağır bir tehdit süreciyle karşı karşıya olduğunu savundu.

Terörün 2002'de sıfır noktasına geldiğini ifade eden Özdağ, "Ne oldu da durum bu kadar ağır hale geldi?" diye sordu.

AK Parti Hükümetinin olağanüstü hal veya sıkıyönetim ilan etmekten kaçındığını öne süren Özdağ, Türkiye'nin şehirlerinin MOBESE kameraları ve çevirmelerle korunamayacağını, "örtülü operasyonlar yapılması gerektiğini ve bunların meşru olacağını" iddia etti.

-"Teröre karşı radikal önlemler alınmalı" -
Terörün önümüzdeki dönemde yükselme eğiliminde olduğunu ileri süren Özdağ, radikal önlemler alınması gerektiğini dile getirdi. Özdağ, jandarma ve polise, AVM'lerde güvenlik önlemi alınmasıyla ilgili yaptırım içeren yetki verilmesini istedi.

Hedef olacağı söylenen AVM'lerle ilgili tedbir almayan AVM yönetimlerinin halka karşı suç işlediğini ifade eden Özdağ, "Önümüzdeki dönemde terör eylemlerinin artacağına dair bilgiler var. Devlet gereken önlemleri almalı, sivil toplum da gereken önlemleri almalı." diye konuştu.

Özdağ, 5 yıl kaldıktan sonra vatandaşlık verme uygulamasının Suriyeliler için uygulanmaması gerektiğini ifade etti.

Bir gazetecinin "Bazı basın organlarında önümüzdeki günlerde MHP Genel Başkanlığına aday olacağınızı açıklayacağınız şeklinde haberler var? Bu haberlerin doğruluk payı var mı?" sorusuna Özdağ, "Var, basında okuduklarınız doğru" karşılığını verdi.

Muhabir: Alp Özden