ANKARA (AA) - MHP'de muhaliflerin, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı davada, Büyük Kongreyi toplantıya çağırmak üzere, kapatılan Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya, muhaliflerin avukatları Kürşat Ergün, Uğur Tarhan, Veysel Güldoğan, Tan Tahsin Zapata, Dilşat Erdil ile MHP'nin avukatı Yücel Bulut katıldı.

Duruşmada, Büyük Kongreyi toplantıya çağırmak üzere, kapatılan Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak görevlendirilmesine karar verildi.

Davacı avukatları, partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda 543 büyük kongre delegesinin noter onaylı talepte bulunduğunu hatırlatarak, talebin noter aracılığıyla MHP Genel Merkezine gönderildiğini hatırlattı.

Olağanüstü toplantıda "Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimi yapılabilir" şeklindeki değişiklik tekliflerinin müzakere edilmesini talep eden davacı avukatları, şunları kaydetti:

"Karara bağlamak üzere; '1-Gündem, 2- Kongre Divanı, 3- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, 4- Genel Başkanın açılış konuşması, 5- Tüzük değişiklik teklifinin müzakeresi ve oylanması, 6- Dilek ve temenniler, 7- Kapanış' şeklinde gündemle görevlendirilecek Çağrı Heyeti içinde Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in yer almasına karar verilmesini talep ediyoruz."

Sulh ve alternatif çözüm yolları konusunda tarafları bilgilendiren Hakim Ümran Kaptan, davanın kabulü ile olağanüstü kongre çağrısı yapmak üzere 3 kişinin görevlendirilmesi talebinin kabulüne karar verdi.