ÇATLAK GİDERİLDİ
Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ’ın önceki gün Ankara’da bir araya geldiği son toplantıda, Akşener’in diğer adaylara bilgi vermeden attığı adımlar nedeniyle oluşan çatlak tamir edilmeye çalışıldı. Akşener daha uzlaşmacı bir tavır sergilerken, adaylar, delegeler üzerinde olumsuz etki yaratan dağınık görüntünün bir an önce giderilmesi gerekliliği üzerinde de durdular. Gelinen noktada sürekli istişare halinde olunması ve güvene dayalı bir strateji izlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Bu amaçla hem “siyasi” hem de “yargı” süreçlerini izleyecek yetkili kurullar oluşturularak mekanizmanın aksamadan yürütülmesi planlandı.

Toplantıda “Ne yapacağız” sorusunun yanıtı arandı. Masaya birçok alternatif konuldu. Yargı mücadelesini de içeren bu seçeneklerin uygulanabilirliği ve takvimsel süreç tartışıldı. 4 muhalif adayın da sıcak baktığı en çarpıcı başlık ise kurultay için yeni imza girişimi oldu. Aylar önceki başlama noktasına dönülerek kurultay mücadelesine sil baştan başlama kararlılığı ortaya konuldu. 

BU KADAR UZAMAZ
Bu girişimle kurultayı toplama konusunda MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin samimiyetinin de test edilmiş olacağı ve ülkücü tabanda genel merkezin köşeye sıkışacağı gündeme getirildi. Yeni girişimin önceki gibi aylarca sürmeyeceği ve daha kısa sürede sonuç alınabileceği değerlendirmesi yapıldı. Bu amaçla delegelerden imza toplanmaya başlandı.

KARAR GÜNÜ 11 TEMMUZ
Muhaliflerin bir araya geleceği 11 Temmuz’a kadar yine 500 imzanın bulunması hedefleniyor. Yetkili kurullar, imza toplanması, genel merkeze yapılacak çağrı, hukuki süreçleri dikkate alarak yeni kongre girişiminin takvimi ve olağan kongre süreci başlamadan sonuç alınıp alınmayacağına ilişkin çalışma yapacak. Genel başkan adayları 11 Temmuz’da nihai kararı verecekler.