Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde 100’e yakın Uygurlunun öldürülmesinin büyük bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Yusuf Baş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Özbeöz Türk yurdu olan Doğu Türkistan, yine işgalci Çinliler tarafından katliamlara uğradı. Kızıl kapitalist Çin yönetimi, yıllardır yer altı yer üstü bütün kaynaklarını sömürdüğü, Türk neslini yok etmek için nükleer bomba deneme üssü haline getirdiği Doğu Türkistan’da soykırım projesine devam etti. Merhametten, medeniyetten nasibi almamış canavarlar, İslam’ın en kutsal ayında kan akıttı. Orucunu tutup namazını kılmak isteyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin en insani, en masum talepleri silahlarla bastırıldı ve son alınan haberlere göre 100’a yakın Türk hunharca şehit edildi.”

İRAN VE IRAK’IN 10 KATI

Baş, açıklamasının devamla şu ifadeleri kullandı: “Zalim Çin’in yaptığı bu katliam ilk olmadığı gibi son da olmayacaktır. İkinci Dünya Savaşı’nın son demlerinde fırsatçı sırtlan gibi Doğu Türkistan’ı sömürgesine dahil eden Çin, o tarihten bu yana soydaşlarımıza soykırım uygulamaktadır. İran ve Irak’tan on kat daha fazla olan petrol kaynaklarının tamamı Çin’e akıtılmakta ve Doğu Türkistan’da 25 milyon soydaşımız açlığa mahkum edilmektedir. Türkçenin, ezanın, dini nikahın, tesettürün, orucun, namazın, seyahatin, yatırımın yasak olduğu Doğu Türkistan’da bir medeniyet yok edilmektedir. Bize göre Doğu Türkistan’da asrın soykırımı uygulanmaktadır. Sözde medeni dünya ise buna sessizdir.”

AKP HÜKÜMETİ JAPON HÜKÜMETİ KADAR OLAMADI

Yusuf Baş, “Türkiye’de ise AKP hükümeti Japon hükümeti kadar olamadı. Mısırlı Esma’ya gözyaşı döken, Kobani’yi dert edinen zihniyet, Türkistan’da oruç tuttukları için şehit edilen Müslüman Türkleri görmezden geliyor. Doğu Türkistan’a destek veren Japonya, Dünya Uygur Kurultayı’na ev sahipliği yapacak medeni cesareti gösterirken AKP hükümeti böyle bir yüreği ortaya koyamıyor.” dedi.