MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, AK Parti’ye HDP ile koalisyon yapma çağrısında bulundu.

Demirel, yaptığı yazılı açıklamada ufukta görülen koalisyon hükümetinin de bu olduğunu belirterek, bu iki partinin söylemleri ve şartlarının birbirine çok benzediğini kaydetti. Demirel, "Bir koalisyon hükümetinin başarısı, her şeyden evvel koalisyona katılan partilerin politik uyum, taşıdıkları ideolojik benzerlik ve program yakınlıklarıyla birbirleri ile doğru orantılıdır." dedi.

AK Parti ile HDP'nin bir araya gelmesinin akla en yatkın seçenek olduğunun görüldüğünü ifade eden Demirel, iki partinin toplam 338 kişilik milletvekili sayısına ulaşmalarının, belirledikleri siyasi amaçları için yeterli olacağını söyledi. Ulusal bir gazetede Başbakan Davutoğlu'nun kurulacak bir koalisyonda ortaklarından isteyeceği şartları 'Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi tartışılamaz, saray boşaltılamaz, asgari ücret artmaz, emekliye iki ikramiye olmaz, MİT ve TIR’ları asla pazarlık konusu yapmayız, dört bakan Yüce Divan'a gönderilemez, TÜRGEV incelenemez, Anayasa değişikliği ile başkanlık sisteminden asla vazgeçmeyiz, paralel yapı ile mücadeleyi tüm bakanlıkların yapması gerekir.' şeklinde sıraladığını hatırlatan Demirel, o nedenle koalisyona en yakın iki partinin AK Parti ve HDP olduğunu kaydetti.

Demirel, şunları söyledi: "Madem çözülme süreci her şeyin önündedir, madem Erdoğan çözüme başını koyacak kadar inanmıştır, o zaman AKP ile HDP'nin önüne geçen yoktur. AKP ile HDP'ye Afyonkarahisar'dan sesleniyorum; eğer samimiyseniz, söz ve beyanatlarınızın arkasında duracak kadar yürekliyseniz, işte size fırsat, işte size imkan. Haydi durmayın, beklemeyin. Çözüm koalisyonunu kurun da görelim."