MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, “Malatyalılar 13 yılda iktidar partisine en fazla destek veren il oldu ama aynı oranda hizmet alamadı” dedi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada, iktidar partisinin kentteki seçmenlerden büyük oranda destek almasına karşın aynı miktarda hizmet getiremediğini ifade etti. Malatya’nın AKP’ye en fazla destek veren ilk 10 il arasında yer aldığını anımsatan Erdem, “2002 seçimlerinden bugüne kadar yaklaşık 13 yıl geçti. 13 yıldır AKP Türkiye de iktidar tabi Malatya ilimizde de iktidar partisine bugüne kadar yüzde 60 tan aşağı oy vermedi. Oy verme oranında Malatya ilk 10 içinde yer almaktadır. Ama hizmete baktığınızda çevre illerle kıyaslandığında Malatya ya göre bölgedeki bazı illerin daha fazla hizmet aldığını görüyoruz. Malatya da gözle görüle bilen takdir edilen bir hizmet göremiyorum” dedi.

Daha önce belediye başkanlığı yapan Erdem, şöyle devam etti: “İktidar partisinin şehre hizmetleri açısından belki alt geçitler denebilir. Ben şahsen teknik eleman değilim. Ama bende 1 dönem Adıyaman Belediye Başkanlığı yaptım. Belediyeciliğin ne olduğunu biliyorum. Son dönemde yapılan alt geçitler Malatya’ya yük oldu. Çünkü alt geçitlerin yan yollarında trafik sorunu var. 15-20 yıldır bir çevre yolu konuşuluyor. Bu çevre yolu projesi Malatya için bir elzem vazgeçilmez bir proje. Çevredeki birçok şehirde çevre yolu var. Gözle görülür elle tutulur bir proje yok. Her seçim öncesi yerelde kayısı konuşulur. Ama hiçbir zamanda tam anlamıyla çözüme kavuşmaz. 5 tane vekili var iktidar partisinin Malatya’da. Kayısı ile ilgili bugüne kadar ne çözüm üretildi. Kaç tane proje yapıldı. Kayısı sadece seçim malzemesi olarak kullanıldı.”

Ülke genelinde hükümetin yürüttüğü politikaların da ülkeyi çıkmasa doğru sürüklediğini söyleyen Erdem, “Dün Kürt sorunu var diye Diyarbakır’a giden Erdoğan bugün ‘Kürt sorunu yoktur’ diyor. Ülke gitti. Edindiğimiz bilgilere göre Süleyman Şah Türbesi’nin taşınan arazisini PYD almış. Türbeyi getirip kaçak bir yere getirip koyduk. Güneydoğu’nun durumu ortada. Paralel yapı asıl orada var. Orada mahkemeler kuruluyor, güvenlik kuvvetleri oluşturulmuş. Komşularla sıfır sorun politikasının yerine tamamen problem haline geldi. Türkiye bölünüyor. Komşu komşuya değişik gözle bakıyor” diye konuştu.