Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) seçimde ittifak yapacağı yönündeki iddialara cevap veren MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, aynı hedeflere yönelen iki siyasi partinin artık tek çatı altında yoğunlaşmasını canı gönülden arzu ettiğini, ancak seçim ittifaklarının geçici olduğunu vurguladı.

Ragıp Özkan, BBP ve MHP’nin birleşmesinin aylardır dilden dile konuşulduğuna değindi. "BBP ve MHP’nin bütünleşmesini artık tek bir çatı altında siyaset yapmasını aynı temelden gelen ve aynı hedeflere yönelen iki siyasi partinin artık tek çatı altında yoğunlaşmasını canı gönülden arzu ettiğimi belirtmek istiyorum.” diyen Özkan, “Dolmabahçe görüşmelerinde hedefleri ayı olan AKP ile HDP, beraber oturup aynı metine imza koyabiliyorsa, MHP ile BBP’de el ele vererek politik zeminde beraber olmak zaruretindedir ve birlikte olabilmelidir kanaatindeyim." şeklinde konuştu.

"Seçim ittifakları geçici ittifaklardır. Bunun ülkenin menfaatine olduğunu düşünmüyorum." ifadesini kullanan Ragıp Özkan, şunları söyledi: "Daha çok bütünleşmeden yana olduğumu ifade etmek isterim. Bunun paralelinde bir seçim ittifakı olursa biz teşkilatlar olarak ona da elimizden geldiği karar katkıyı veririz. Ama şahsi isteğimiz komple bir bütünleşmeden yanadır. Ülkücülerin ve Türk Milliyetçilerinin ayrılığı bugüne kadar hep vatana ihanet edenlere yaramıştır. Artık onlara da prim vermemek gerektiğini düşünüyorum."