Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İlkadım İlçe Başkanı Hüseyin Muratoğlu, Türkiye'nin namlunun ucunda erken bir seçime gittiğini söyledi. Muratoğlu, "Seçim güvenliğinin temini şaibeli ve şüpheliyken milletimizin önüne tekrar sandık konulması çok sakıncalıdır." dedi.

Muratoğlu, ilçe teşkilat üyeleri ile Samsun Amisos Otel'de düzenlediği basın toplantısında 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyon çalışmalarını sabote etmesi sonucu gidilmek zorunda kalındığına dikkat çekti. MHP Samsun İlkadım İlçe Başkanı, "AKP'nin 13 yıla yaklaşan zillet ve rezalet dolu iktidar yıllarının sorgulanmaması için Erdoğan canını dişine takmış, koalisyon oluşumunu engellemiştir. Erdoğan koalisyon kurulmaması için canla başla çalışmıştır." dedi. Hükümet kurma görevi alan Ahmet Davudoğlu'nun Cumhurbaşkanından alan talimatla hükümet kurma yerine 32 gün boyunca Türkiye'yi oyaladığını aktaran Muratoğlu, "Dahası Davudoğlu, CHP'ye hükümet kurma teklife dahi götürmemiştir. Türk milleti 32 gün boyunca aldatılmıştır." diye konuştu. Parti olarak koalisyonda yer almak için dört maddelik bir şart öne sürdüklerini hatırlatan MHP İlçe Başkanı, PKK'nın 10 maddesine evet diyen AKP'nin kendilerine sırt döndüğünün altını çizdi.

"LİDERİMİZİN PEŞİNDEYİZ"

Ülkücü camia olarak her zaman liderleri olan Devlet Bahçeli'nin arkasında yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Muratoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çerçevede halkımızı kucaklayarak 7 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz başarıyı daha yukarılara çıkartacağız. Türk milleti inanıyorum ki AKP'yi kenara çekecek 7 Haziran sonrasının cepheleşme ve anlaşmazlığını bu siyaset pratiğine fatura edecektir. Yorulmayacağız, yılmayacağız. Bahçeli'nin hayırlı evlatları olarak hedefimize koşacağız."

"TÜRKEŞ SIRTIMIZDA YÜKTÜ; ATTIK"

Basın açıklamasının ardından Tuğrul Türkeş'in bakanlığı kabul etmesi ve partisinden ihracı söz konusu gündeme gelmesi üzerine Muratoğlu, "Kendisi başbuğumuzun soyadını taşıyamadı. Partimizin sırtında yüktü attık.Gereksiz makam işgal ediyordu. Bu onun ilk ihaneti de değildi. Ama başbuğumuzun soyadına saygıdan dolayı kendisine makamlar verilmişti. Taşıyamadı." diye konuştu.