Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın keyfi tutumu nedeniyle hükumet kurmanın geciktiğini söyledi. Cumhurbaşkanın seçim sonuçlarını hazmedemediğini öne süren Aycan, Erdoğan’ın sürekli partileri seçime zorlayan, tehdit eden bir üslup sergilediğini savundu. 
Aycan: "İki aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen hala hükümet kurulmamıştır. Burada biraz prosedürler, biraz da açıkça söylemek istiyorum ki; sayın Cumhurbaşkanı’nın keyfi tutumundan dolayı hükumet kurma gecikmektedir, geciktirilmektedir. Özellikle sayın Cumhurbaşkanı'nın sürecin böyle devam etmesini istediğini düşünüyorum. Sürekli partileri sanki seçime zorlayan, tehdit eden bir üslup içerisinde hala konuşmakta sayın Cumhurbaşkanı. Çıkan tabloyu hazmedememiştir ve süreci mümkün olduğu kadar uzatarak kendi istediği gibi devam etsin istiyor." dedi.

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, hükümet kurma çalışmaları ve terör saldırılarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin üzerinden 2 ay geçtiğini hatırlatan Aycan, çıkan sonucun koalisyon hükumetini işaret ettiğini söyledi. Ancak ülkenin Cumhurbaşkanın keyfi tutumları nedeniyle yoluna hükumetsiz devam ettiğini belirten Aycan şöyle konuştu: "Seçimler bitti ve ortaya bir tablo çıktı, bu tabloda meclisin aritmetiği gösteriyor ki; tek başına bir partinin iktidar olma şansı yok ve bu aritmetikten ortaya çıkan tablo bir koalisyon tablosudur. Fakat iki aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen hala hükumet kurulmamıştır, kurulamamıştır. Burada biraz prosedürler birazda açıkça söylemek istiyorum ki; sayın Cumhurbaşkanı’nın keyfi tutumundan dolayı hükumet kurma gecikmektedir, geciktirilmektedir. Aslında bu vesileyle hem hükumet kurma geciktirmiştir hem de meclisin çalışmalarda bekletilmektedir. Aslında bir zorunluluk olmasına rağmen sayın Cumhurbaşkanı hükumet kurma ile ilgili görevi başkanlık divanının oluşmasına kadar bekletmişler. Bu arada meclis başkanlığı seçimini de bahane edilmiştir. Başkanlık divanı oluştuktan sonra hükumet kurma görevi verilmiş fakat orada da işleyiş biraz yavaştan seyretmektedir. Hükumet kurma görevi resmi bir prosedürdür, resmi bir süreçtir. Bunun dışında başka kişilerin hükumet kurmakla ilgili görevi yoktur."

"SOKAKLAR PKK'YA TESLİM EDİLMİŞTİR"

Sokakların çözüm süreci adı altında PKK’ya teslim edildiğini anlatan Aycan, seçimler sonrası artan PKK terörü nedeniyle 60 asker ve polis’in şehit edildiğini anımsattı. Gelinen noktadan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sorumlu olduğunu kaydeden Aycan: "Türkiye'nin iç ve dış güvenliğinde sorunları vardır. Yanı başımızda Suriye meselesi işin içinden çıkılmaz hale gelmiştir ve bugün bu noktaya gelmedi AKP hükumetlerinin özellikle de sayın Cumhurbaşkanım, sayın Davutoğlu'nun da Dış İşleri Bakanı olarak sorumlulukları vardır. Başından beri itiraz ettiğimiz çözüm süreci diye bahsedilen sürecin ülkeye getirdiği bir kaos vardır, söylenildiği gibi olmamıştır, biz bunun böyle olmadığını zaten söylüyorduk, bu süre içerisinde PKK ülkeyi terk etmemiş, tersine daha da silahlanmış ve yayılmıştır, sokaklar PKK'ya teslim edilmiştir ve seçim sonrasında bildiğiniz gibi maalesef artan terör olaylarıyla 60 polis ve asker şehidimiz vardır." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI SÜREKLİ PARTİLERİ SANKİ SEÇİME ZORLAYAN, TEHDİT EDEN BİR ÜSLUP İÇERİSİNDE"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerden alınan sonucu hazmedemediğini aktaran Aycan, bu nedenle partileri seçime zorlayan, tehdit eden bir üslup sergilediğinin altını çizdi. Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatan Aycan: "Ülke hakikaten böyle bir sıkıntılı ortamda. İçte de sorunlar var dışta da sorunlar var. Ama şu bir gerçek ki; özellikle sayın Cumhurbaşkanı'nın sürecin böyle devam etmesini istediğini düşünüyorum. Sürekli partileri sanki seçime zorlayan, tehdit eden bir üslup içerisinde hala konuşmakta sayın Cumhurbaşkanı. Çıkan tabloyu hazmedememiştir ve süreci mümkün olduğu kadar uzatarak kendi istediği gibi devam etsin istiyor." ifadelerini kullandı.

"İSTİFA ETMİŞ HÜKUMET CİDDİ BİR KADROLAŞMA HAREKETİ SÜRDÜRMEKTEDİR, BU ZAMANA KADAR 800 KARARNAME ÇIKMIŞTIR"

Seçimlerden sonra istifa eden Ak Parti hükumetinin bürokraside ciddi bir kadrolaşmaya gittiğini anlatan Aycan, 2 aylık sürede 800 kararname çıkartıldığını ve sınavların haricinde atamaların doldur boşal taktiğiyle yapıldığını söyledi. Aycan şöyle konuştu: "Bu arada bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum; istifa etmiş bir hükümet var karşımızda fakat istifa etmiş hükumet ciddi bir kadrolaşma hareketi sürdürmektedir, bu zamana kadar 800 kararname çıkmıştır, kararname siz atamalar ya da doldur boşalt dediğimiz bürokraside istisnai kadrolara eleman alıp, sınavların haricinde bu kadrolara direk kişileri alırsınız sonra o kişileri kadroya geçirirsiniz boşaltırsınız, tekrar yeniden kişiler alırsınız. Bu yapılmaktadır şu an ve ciddi bir kadrolaşma sürmektedir."

"GENİŞ TABANLI, BÜTÜN KESİMLERİ DE İÇİNE ALAN VE UZUN SÜRELİ BİR HÜKUMET KURULMASINI GEREKLİLİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Ülkenin, sorunlarının çözümü noktasında geniş tabanlı ve uzun süreli bir hükumet kurulması gerektiğini ifade eden Aycan: "Ülkenin sorunları birikmiştir, ülkenin sıkıntılar hat safhadadır ve tek başına AKP’nin bu sorunları yenmesi de, çözmesi de mümkün görünmemektedir. Onun için mutlaka geniş tabanlı, bütün kesimleri de içine alan ve uzun süreli bir hükumet kurulmasını gerekliliğini düşünüyorum. Çünkü kısa süreli bir hükumetin daha büyük sıkıntılara sebep olacağını ve ülkede daha ciddi kaosa sebep olacağını düşünüyorum. Bu yüzden kurulacaksa hükumet uzun süreli, 4 yıllık hatta daha uzun süreli planlar yaparak uzun vadeli planlarıyla ortaya çıkmalı ve gidebildiği kadar gidecek şekilde hükumeti sürdürmeli. Yoksa bu sorunlar artık birikmiştir ve ötelemez hale gelmiştir. Köklü sorunlarımız var bu sorunu çözmek için de güçlü bir iktidara güçlü bir yapıya ve daha yaygın taban ihtiyaç var." açıklamasında bulundu.