MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin İspanya'da Bask bölgesinin ayrılması için mücadele eden ayrılıkçı ETA terör örgütünün siyasi partisi olan Herry Battasuna Partisini 1999'da 'ETA terörünü kınamadığı' gerekçesiyle kapattığına dikkat çekti.

MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, 7 Haziran seçimleri sonrası bir anda terör olayların patlaması ve yaşanan gelişmeleri basın mensuplarına değerlendirdi. Özcan; "Şimdi bu memlekette çağdaşlık satanlara sesleniyorum. Bırakın kınamayı 6-8 Ekim olaylarında ayaklanma çağrısında bulunarak 40 vatandaşımızın ölümüne neden olmuş bir şahsı 40 vatandaşımızın katilini, 'saz çalan çocuk' diye bu memlekette pazarlayanlar şerefsiz değil de nedir?" ifadelerini kullandı.

HDP'liler için hazırlanan fezlekelere değinen Özcan; "Çözüm süreci zarar görmesin diye dokunmayıp hukuku askıya alıp, bir sene sonra oy kaybedince fezleke hazırlatanlara, yine çözüm süreci zarar görmesin diye 30 Mart 2014'de Kağızman Belediye başkanlığını MHP'nin kazanmasını bir türlü içine sindiremiyen terör örgütü ve onun siyasi uzantılarının Kağızman'ın demografik yapısını değiştirmeye yönelik, Kağızman'lılar üzerindeki baskı ve tehditlerine göz yuman yetkililere ne demek gerektiğini de kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.