Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun Bursa Vali Yardımcılığı'na tayinin çıkması sonrası ayrılış yazısını kabul edilemez bulduklarını belirterek, yazısını geri gönderdi.

MHP İlçe Başkanı Karadağ, "Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun MHP İlçe Başkanlığı'na gönderdiği yazısı asla kabul edilemez" diyerek Manavgat Kaymakamlığı'na geri iade etti. Devlet memurlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görev yaptığını hatırlatan Karadağ, bu kanunun 6. maddesininde sadakatla ilgili olduğunu hatırlatarak, "Devlet memurları Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak zorundadırladır." ifadesinin yer aldığını vurguladı.

Kaymakamlık makamının bütün unsurlarıyla birlikte devletin omurgasını oluşturduğunun altını çizen Karadağ, omurganın canlıları, yapıları, aileleri, kurumları, devleti ve hatta çadırları bile ayakta tutan, onlara güç veren, onların ayakta kalmasını ve varlıklarını sürdürebilmesini sağlayan en önemli sistem olduğunun altını çizdi.
Devleti temsil eden herkesin bu bilinçle görevlerini yapması gerektiğine dikkat çeken Karadağ, hele hele bu devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise sorumlulukların bin kat daha fazla olduğunu kaydetti. Devletin işleyişine, kurumsal yapısına, gelenek ve ahlakına zarar verecek ve bu değerleri zayıflatacak tutum ve davranışlar sergilemeye hiç kimsenin hakkının olmadığını dile getiren Karadağ, "Çünkü makamlarda oturan, oralarda görev yapan, maaşını devletten alan, devletin sosyal güvencesini altında olan herkes devlet memuru olarak sıfatlandırılır ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre görev yaparlar." dedi.

Devlet memurlarının siyasi partiye üye olamayacağını, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararına ve zararına hedef tutan bir davranışta bulunamayacağına dikkat çeken Karadan, görevlerini yerine getirilerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayrım yapamazlar, hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamayacaklarını ve bu eylemlere katılamayacaklarının altını çizdi. Karadağ sözlerini şöyle tamamladı: "Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, MHP İlçe Başkanlığımıza göndermiş olduğu 08.07.2015 tarih ve 70868051-870-E.6864 sayılı ve ayrılış mesajı konulu yazısında 'Bu güzel iklim altında ağabeylerim Nasuh Boztepe ve Hüseyin Avşaroğlu'nu memleketinde çalışmanın onur ve heyecanıyla hizmet etmeye çalıştım' diye bir ifadesi bulunmaktadır. Kaymakama Bulgurlu'nun bahsettiği kişiler özel hayatında yeri ve önemi olan kişilerdir. Ancak bu kişilerin siyasi kimlikleri kendi isimlerinin önündedir. Kısaca Antalya bölgesinde AKP’nin iki önemli siyasi aktörüdür. Resmi olarak bütün kurumlara (siyasi partiler dahil) gönderdiğiniz bu yazıda temsil ettiğiniz makama aykırı bir şekilde bu kişilerden özellikle bahsetmeniz ve sanki Manavgat bu iki kişi ile sınırlı bir ilçeymiş gibi diğer değerleri yok saymanız ve açık açık siyaset yapmanız kabul edilemez. Bu gerekçelerle göndermiş olduğunuz ayrılış mesajı konulu yazınızı kabul etmiyor ve aynen size iade ediyorum."