MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, İslam’ı gerçek manada anlayıp yaşama, iyi bir insan, samimi bir Müslüman olma; kötülüklere, zulme ve yıkıcı emellere karşı koymanın bütün Müslümanların ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Partililerle Antalya Manavgat Akra Barut Otel'de bir araya gelen Akıllı, 11 ayın sultanı Ramazan ayında yakanan barış, sevgi, dostluk ve güzel hasletlerin bayram sonunda da yılın 12 ayına yayılması gerektiğini kaydetti. Akıllı, "Gönül yapmak yerine yıkan, kalp onarmak yerine kıran, muhabbetle dostlukla ve kardeşlikle muamele yapmak yerine fitne ve fesatla vakit geçirenlere, birlik, bütünlük ve kardeşlik duyguları yerine ayrışma ve nifak tohumu ekenlere Allah’ın izni ve inayetiyle fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Akıllı'nın partililerle buluşmasına eşi Zeynep Akıllı da eşlik etti. Akıllı, konuşmasında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Kütahya İl Başkanı Abdullah Satuk Buğra Koçlar'a Allah’tan rahmet diledi. Ramazan ayının Allah’a olan inanç ve imanın güçlendiği, varlık ve varoluş değerlerinin daha yüksek bir düzeyde algıladığı, zorluklara karşı dayanma gücünün arttığı, sevgi, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruğa çıktığı bir ay olduğunu kaydeden Akıllı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mübarek Ramazan ayının bu güzel akşamında Yüce Rabbimiz'den dualarla bağışlanmayı umuyoruz. İnşallah yüce Rabbimiz tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez. Devlet ve millet olarak yaşadığımız akıl almaz sorunların, milletimize reva görülen huzursuzluk ve samimiyetsizliğin bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine yerini barış, adalet, güven ve refaha bırakmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

İnsanlar arasında fırsat ve gelir adaletsizliği oluşturan, küresel emperyalist düzenin uygulamalarının sonucu olarak; içecek su, karnını doyuracak aş bulamayan, açlık ve yoksulluğun kucağına itilmişlerin hazin tablosu vicdanları sızlattığını belirten Akıllı, bu eşitsiz, haksız, ahlaksız ve insafsız küresel düzenin bu haliyle sürdürülmesi mümkün olmadığının altın çizdi. Yoksulluk ve yolsuzluğun son bulduğu, güçlü bir demokrasi kurularak kamu düzeninin tesis edildiği, ayrımcılık, israf, işsizlik ve geçim derdinin olmadığı, sevgi, saygı, hoşgörü ve barışın hakim olduğu, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı, milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlü devlet, zengin millet ülküsünü yakalamış bir Türkiye idealini gerçekleştirebilmenin inanç ve imanı içerisinde bu kutlu yolda sarsılmaz bir inanç ve emekle yürümeye devam edeceklerinin altını çizen Akıllı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizi millet yapan ve birlikte yaşama arzumuzu güçlendiren duygu, bilgi, tarihi birikim, ülkü, kültür ve inançlar aramızda kopmaz manevi bağlar oluşturmuştur. Buradan aldığımız ilhamla millet olarak bağımsız yaşamak ve parçalanmaz bir bütün halinde var olmak konusundaki irademiz ve kararlılığımız sonsuza kadar sürecektir. Türk-İslam dünyasını kuşatmış ağır sorunların çözülmesi, akan gözyaşlarının dinmesi, acı ve hüzünlerin son bulması Yüce Allah’tan niyazımızdır. Cenab-ı Allah milletimizin, vatanımızın ve Türkiye sevdalısı aziz dava arkadaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun. Yüce Allah bizleri, paylaşma, dayanışma, bir ve bütün olma ruh ve duygusundan ayırmasın. Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Türk-İslam milletlerini korusun ve kollasın."