Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün gerçekleştirdikleri mitingden memnun ayrıldığını söyledi. Baş ayrıca mitingdeki heyecan ve katılımın 'Adana ikinci milli mücadeleye hazır' mesajı verdiğini ifade etti.

Seyhan Oteli’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, dün İstasyon Meydanı’nda düzenledikleri mitingin Adana tarihindeki en yoğun katılımlı miting olduğunu söyledi. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de mitingden ziyadesiyle memnun kaldığını ifade eden Baş, "Hepimizin, teşkilatlarımızın yüzünü güldüren, milletimize moral veren, Adana’nın iftihar ettiği, Türkiye’nin pek çok yerinde yankı uyandıran dev bir buluşma gerçekleşti. Adanalı olan, Adana’da yaşayan insanlarımız mitinge akın etti. Herkes isteyerek, severek, yüreğiyle geldi. Adana kendine, kentine, Devlet’ine, hemşerisine bu kadar diri bir şekilde sahip çıktı. Adana ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde öz evladını başbakan olarak görmek istediğini haykırdı." dedi.

Mitinge gerek katılım, gerekse yaşanan heyecan ve coşku ile ‘Adana ikinci milli mücadeleye hazır’ mesajını verdiğini anlatan Baş, vatandaşlara teşekkür etti. Pazar günü yapılacak genel seçimlerin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli seçimi olduğunun altını çizen Baş, bu seçimde ya ‘bölünmeye devam’ denileceğini ya da milli birlikten yana oy kullanılacağını da anlattı.

Basın toplantısında, AK Parti’den istifa eden Karaisalı Belediye Meclis Üyesi Abdulcelil Sak da MHP saflarına katıldı. Sak konuşmasında, özellikle son bir yıldır AK Parti hükümetinin başta dış politika olmak üzere içte de yaptığı uygulamalardan rahatsız olduğunu, bu nedenle MHP ile yürümeye karar verdiğini söyledi. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.