Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, “Türkiye, AKP hükümetinin teslimiyetçi politikalarının bedelini ödüyor.” dedi.

Türkiye’nin son günlerde yaşadığı olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yusuf Baş, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en ağır sorunlarıyla karşı karşıya getirilmiştir. İçeride ihanet, dışarıda husumet cephesinin kuşatmasına alınan Türkiye, adeta yangın yerine döndürülmüştür. 2002’de sıfırlanan terör, 13 yılda verilen can suyu ile diriltilmiştir. Malum terör örgütünün yanına İŞID ve benzeri başka belalar da eklenmiştir. Sınırlar delik deşik olmuş, vatandaşın can ve mal güvenliği kalmamış, daha da önemlisi ülke bütünlüğü büyük bir tehdit altına girmiştir. ‘Analar ağlamasın’ yalanıyla çıkılan yolda hemen her gün askerimiz, polisimiz kahpece şehit edilmekte, kadınlar dul, çocuklar yetim kalmaktadır.”

Türkiye’nin adeta işgal altına alındığını dile getiren Yusuf Baş, şunları kaydetti: “Terör örgütlerinin kol gezdiği cennet vatanımız cehenneme çevrilmiştir. Yakan, yıkan, öldüren terör çeteleri, meydanı boş bulmuştur. Güneydoğu illerimizde vergi toplayan, trafik kontrolü yapan, sözde kaymakam, sözde vali atayan hainler, artık Adana’da, İstanbul’da ve diğer kentlerimizde silahlı olarak gösteri yapacak cüreti kazanmışlardır. Türkiye, AKP hükümetinin teslimiyetçi politikalarının ağır bedelini ödemektedir. İktidar uğruna, saltanat uğruna terör örgütlerine verilen vaatler Türkiye’yi çıkmaza sürüklemiştir.”

Başkan Baş, şöyle devam etti: “Dün ‘Sayın Öcalan demeyi ve PKK bayrağı açmayı suç olmaktan çıkardık’ diyen Bülent Arınç, ‘Öcalan’ın mesajları bizim de düşüncemiz’ diyen Beşir Atalay, ‘Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor’ diyen Yiğit Bulut, ‘Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var’ diyen ve Dolmabahçe Sarayı’nda Öcalan’ın bildirisini huşu içinde dinleyen Yalçın Akdoğan, terör örgütünün Suriye liderine Ankara’da devlet başkanı muamelesi yapan Ahmet Davutoğlu ve ‘PKK düşman değil’ diyen, ‘İmralı ile görüşüyoruz’ diyen Tayyip Erdoğan ve aynı zihniyetin temsilcilerinin bugün şikayet etmeye hakları yoktur.”

HÜKÜMET ÖZÜR DİLEMELİDİR

'Körle yatıp şaşı kalkan' AK Parti’nin hâlâ gerçekleri görmekten çok uzak olduğunu savunan Baş, “Durum bu halde iken bile hükümetin Ankara’daki ve Adana’daki temsilcileri istikrardan dem vurmakta, gerçekleri saptırmaya devam etmektedirler. Bu aymazlıktır. Bu, üç günlük koltuk ve saltanat uğruna milleti aldatmaktır. Türk Milleti artık gerçekleri bilmelidir. Terör örgütlerine verilen sözler, yapılan gizli pazarlıkların tamamı açıklanmalı ve gelinen noktada AKP hükümeti Türk milletinden özür dileme erdemini gösterebilmelidir.” dedi.