Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay 25. dönem 1. sıra milletvekili adayı Şefik Çirkin, devletle hesabı olanların ve devlete düşmanlık edenlerin hepsinin bir gün hesabının görüleceğini söyledi.

Gazetecilerle bir araya gelen ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çirkin, 'Başkanlık Sistemini' birilerinin devletle hesaplaşması olarak değerlendirdi. Çirkin, "Başkanlık sisteminin gelmesi Türkiye'ye yapılacak yeni atılımlar sözde vizyonu altında birilerinin devletle olan hesaplaşmasıdır. O birilerine buradan sesleniyoruz. Devletle olan bir hesabınız varsa gücünüz yetiyorsa gelin bizle görün. MHP var olduğu sürece devletle hesabı olanların bu vesile ile devlete düşmanlık edenlerin hepsinin bir gün hesabı görülecektir." dedi.

'SALDIRIYA KARŞI DİKKATLİYİZ'

Seçimlere 50 küsur gün olduğunu ve kendilerinin yaşananlardan ötürü endişeli ancak dikkatli olduklarını söyleyen Çirkin, her türlü provakasyona hazır ve dikkatli olduklarını söyledi. MHP'ye ait seçim bürolarına yapılan saldırıyı değerlendiren Çirkin "Daha başka şeyler de bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Yaşananların tek nedeninin hükümet olduğunu ifade eden Çirkin, şunları söyledi: "Bunun altında yatan sebeplerden bir tanesi de hükümetin iktidarını devam ettiremeyeceği korkusudur. Bu korku bunlara her şeyi yaptırır. Çünkü bir insanın veremeyeceği hesabı olması kadar korkutucu bir şey yoktur. Başka Sayın Cumhurbaşkanının ve hükümetin birçok yetkilisinin veremeyeceği hesapları vardır. Bu hesaptan kaçmanın mümkünatı yoktur. Bu korku AKP hükümetine ve başta Saray'da oturan zata her şeyi yaptıracak kadar büyük bir korkudur. Aslında Türkiye'nin endişesi ve sıkıntısı da bunların iktidardan düşme korkusudur."

'MHP OLARAK İKTİDARA HAZIRIZ'

Seçimler sonrasında koalisyonun olacağını artık AK Partili çevrelerin de ifade etmeye başladığını hatırlatan Çirkin şöyle konuştu: "Bu da demektir ki AKP'de kimin kimle koalisyon yapacağını merak ediyorsa demek ki kendisinde tek başına iktidar olamayacağını biliyor. Ancak bu o gün konuşulacak ve o gün değerlendirilecek meseledir. Seçimler neticesinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri ilgili kararını verir. Tabiî ki bu kararı verirken de ince eleyip sık dokurlar, biz de ona tabi oluruz ama MHP Türkiye'nin selameti ve geleceği için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır ve 46 yıldan beri de bunu ispat etmiş bir siyasi partidir. Ancak MHP iktidara hazırdır. Milletimizden de istediğimiz bu dönem iktidardır başka bir şey değildir."

'HDP İSTER BARAJI AŞSIN İSTER AŞMASIN'

HDP'nin barajı aşması halinde Meclis'te oluşacak tablo hakkındaki gazetecilerin sorularını cevaplayan Çirkin, "HDP umurumuzda bile değil. İster aşsın ister aşmasın. O bizim işimiz değil. HDP'nin barajı aşmasından en rahatsız olan iktidarı kaybetme korkusu yaşayan AKP olduğu görülüyor. Şimdi AKP bugün yakınıp dövüneceğine çözüm süreci diye tutturduğu ve PKK ve HDP'yi palazlandıranın kendisi olduğunu unutmamalı. Yani bir terör örgütünün başı bebek katili caniyi ve bu caninin Meclis'teki piyonlarını muhatap alıp bugün 'çözüm getiriyoruz, barış getirdik haydi bayram yapalım' diyen siyasi bir parti olarak bugün HDP gibi bölücü bir siyasetin barajı aşma noktasında Türk milletine bu utancı yaşatan siyasi partinin kendisi yani AKP olduğunu hiç akıldan çıkarmamalı ve bunun hesabını vermelidir. Ve bunun hesabını da millet sormalıdır. Yani bir siyasi parti İmralı'da yatan bir caninin temsilcisi bugün barajı aşacak noktaya geldiyse AKP bundan utanmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı bundan utanmalıdır. Çözüm süreci devam ediyor diyen Sayın Başbakan bundan utanmalıdır. Sokağa çıkmamalıdır. Bu millet bunlara layık bir millet değildir. Bu devlet bu kadar acze düşecek bir devlet hiç değildir." ifadelerini kullandı.