MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Samsun'daki seçim sonuçlarına itiraz eden AK Parti'nin başvurusunu YSK'nın reddettiğini belirterek, AKP'nin sahada kazanamadığını, masada da kazanamadığını söyledi.

7 Haziran Milletvekili Genel seçimlerinde MHP Samsun milletvekili adayı olan daha sonra ise milletvekili seçilen Hüseyin Edis baba ocağı Samsun’un Bafra ilçesine gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Cihan Haber Ajansı Bafra Muhabiri Abdullah Özdemir’i ofisinde ziyaret ederek 7 Haziran seçimleri ve şu andaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Edis, şöyle konuştu: "2 aylık bir seçim maratonunu tamamladık. Malum iktidar partisinin AKP’nin Samsun il başkanlığı itiraz etti biliyorsunuz. 'Sahada kazanamadığımızı acaba masada kazanabilirmiyiz' diye. Epey bir uğraştı. Biz başından beri bu sonucun çıkacağınızı biliyorduk. Dün de YSK’da kesinleşti bütün sonuçlar. Olağan üstü itiraza kadar gittiler. Oradan da bizim lehimize karar verildi. Bu noktadan sonra seçim bitmiştir. Artık konuşma zamanı değil iş yapma zamanıdır. Dolayısı ile önümüzdeki süreçte nasıl, neler yapacağız , nasıl çalışacağız, Bafra’mızın, Samsun'umuzun ve bölgemizin sıkıntılarını biliyoruz. Bafra’mızın, Samsunumuzun hangi sorununu nereden çözeriz onları ele almamız gerekir. Bu yemin merasimleri bittikten sonra tekrar geri geleceğiz STK’larla, odalarla, yetkililerle oturup önümüzdeki süreçte Bafra ve Samsun için bir şeyler yapmak lazım. Bu Samsun artık bu sahipsizlik noktasından sonra artık siyaseten Meclis'te bir sahibi var. Bizler bunun farkındayız. Yükümüzün de farkındayız. İnşallah iyi şeyler olacak. Bu konudan umutluyum. Bizim işimiz devlet. Devleti biz biliyoruz. Nereden neyin çözüleceğini biliyoruz. Bu nedenle öncelikle bunu yapacağız. Bu arada başta Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer belediye başkanları da şunu çok iyi bilsinler. Ya hizmet edecekler ya onlara hizmet etmenin yollarını biz göstereceğiz. Onları sıkı sıkı takip edeceğiz. Yaptıkları her şeyin takipçisi olacağız. Attıkları her adım, köylerde yol yok. Bafra’nın ve Samsun’un yollarını görüyorsunuz. Tam bir rezalet.
Samsunlu milletvekilleri ile şöyle bir anlaşma yaptık. Daha doğrusu ben, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ve CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin üçümüz Samsun Balkan Türkleri pilav gününde şu anlaşmayı yaptık, geri kalan 6 Samsun milletvekiline de aynı anlaşmayı sunacağız. Samsun’un sorunlarını birlikte çözeceğiz, partiler üstü çözeceğiz. Yani Samsun sorun çözmede partiler üstü davranacağız. Eğer bunu başarabilirsek Samsun’da ve bölgesinde 4 yılda çok şeyler yaparız. En azından biz bu adımı atacağız. Başlangıç olarak. Bunun ilk örneğini de yarın cuma günü saat 16.00’da Samsunspor’un 'Gelecekte Samsunspor İçin Neler Yapılır?' toplantısında bütün Samsun milletvekilleri bir araya geliyoruz. İlk önce oradan başlayacağız. İnşallah bu birlik beraberliği sağlarız. Bu Samsun’un yıllardır devletten alamadığı bir payı var. Hakkı var. Şimdilik 5’de 1 alıyor. En azından tamamını almak için Ankara’da ciddi bir çalışma yapacağız. O da zaten zaman içinde Samsun içine yansıyacaktır. Dolayısı ile herkese hayırlı olsun bu seçim. Bafra’nın içinden çıkmış biri olarak Bafra’nın şu yönü ile şanslı olduğunu düşünüyorum. En azından bir Bafralı vekili var bölgede. Bizim işimiz konuşmak değil iş yapmaktır. Boş konuşmayı seven birisi de değilim. İcraat yapalım bizim icraatımızı insanlar konuşsun diyorum. "