Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, hergün şehit cenazeleriyle sarsılan Türkiye'nin bu hale nasıl geldiğinin muhasebesinin iyi yapılması gerektiğini söyledi.

MHP Milletvekili Günal ve Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, terör örgütü PKK'nın Dağlıca'da düzenlediği saldırıda şehit olan Er Uğur Yıldız'ın Manavgat'ın Çağlayan Mahallesi'nde yaşayan babası Sadık Yıldız ve kız kardeşi Didem Yıldız'ı ziyaret ederek, başsağlığı dilediğinde bulundu.

Milletçe bir gün 10, diğer gün 20, bir başka gün 30 şehit haberi almanın bir milletvekili olarak kendisini derin üzüntüye gark ettiğinin altını çizen Günal, şöyle konuştu: "Evet, şehit cenazelerinde birilerinin yaptığı gibi siyaset yaparak onların seviyesine düşmeyelim, ama ülkemizin de bu hale nasıl geldiğinin sorgulamasını iyi yapalım. Muhasebesini iyi yapalım. Ülkemizin bu hale nasıl geldiğinin de muhasebesi iyi yapılmalı. Acımız çok büyük. Ülkemizin bu hale nasıl geldiğini iyi bilmemiz için de Oslo'yu, Habur rezaleti ve Dolmabahçe mutabakatını milletin bilmesi gerekir. Ateş düştüğü yakıyor. Ülkemizin bu hale nasıl geldiğinin muhasebesi iyi yapılmalı. Ateş yüreğimizi yaktı. Konuşulacak çok şey var. Acımız çok büyük." diye konuştu.