Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, 7 Haziran seçimlerinde Diyanet ve din görevlilerinin iyi bir sınav vermediğini iddia etti. İlçe Başkanı Karadağ, parti yönetimi ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

'İLK DEFA CAMİLERİMİZE SİYASET SOKULDU'

7 Haziran'da Antalya'dan en az 5 milletvekili Meclis'e göndermeyi hedeflediklerini belirten Karadağ, partilerinin ilk 4 dörtteki adaylarının üçünün Manavgat'tan olmasına karşı istedikleri sonucu alamamanın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. 7 Haziran'a, Türkiye'nin siyasi iktidarın, devlet imkanlarını sonuna kadar kullanması baskıyla bir seçim geçirdiğini belirten Karadağ, bazı mülki idare amirleri ve din adamlarının AK Partili gibi davranarak seçim çalışması yapmasının hiç bir zaman unutulmayacak bir utanç verici tablo tarihe not olarak geçeceğini kaydetti. Karadağ, "Diyanet ve din adamları hiç bir dönem böylesi politize olmamıştı. İlk defa bu seçimde Allah(CC) evi bildiğimiz camilerimize siyaset sokuldu. Siyasi iktidarın, siyaset yapıldığı mekanlar haline getirildi. Buna da bazı din görevlilerimiz bir AK Partili davranarak çanak tuttu. Seçim öncesi son cuma hutbesi Diyanet'in nereye savrulduğunun en açık göstergesi. Manavgat bazında da Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu özellikle partilerinin afiş asımında ve seçim yasaklarına uyulması noktasında AK Parti lehine tarafgirlik yapmıştır. Kaymakam Bulgurlu, tarafsız davranmamıştır. AK Partili gibi davranmıştır." diye konuştu.

4. sıra milletvekili adayı eski kaymakam Adem Uslu'yu Meclis'e gönderememenin derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Karadağ, Uslu'nun Manavgat'ın yetiştirdiği nadir büroklarından biri olduğunu buranın çocuğu olmasına karşı bu seçimde yeterli destek görmemelerinin 'vefasızlık' olarak değerlendirdiklerinin altını çizdi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 aydır Hizmet Hareketi'ne yönelik yaptığı her türlü hukuksuz uygulamalar ve baskılarının Antalya bölgesinde yurtlarının çokluğuyla övünen bir başka cemaatin, bunlara yapılan zulüm bize de yapılırsa 'aman yurtlarımız kapanır' tehditlerine boyun eğerek adeta cellatlarına aşık bir şekilde il ve 19 ilçesinde AK Parti'ye destek verdiklerinin seçim sonuçlarının açık bir şekilde gösterdiğini öne sürdü.

Bu seçimin yegane kaybedenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Karadağ, Erdoğan'ın Meclis'teki tarafsız kalma yeminini çiğneyerek anayasal suç işlediğini, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun içinde olanların, seçim meydanlarında hangi algı oyununu yaparsa yapsın eninde sonunda bağımsız yargı karşısına çıkarak hesap vereceğini vurguladı.

'ÇELİK'İN NE KADAR OMURGASIZ OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Seçime sayılı günler kala MHP'den istifa eden Kemal Çelik'i ne kadar omurgasız birisi olduğunu gördüklerini belirten Karadağ, partisinin Çelik'i 2 defa Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday gösterdiğini, geçen dönem 4. sıradan aday açık gösterdiğini bu seçimde aday gösterilmeyince şahsi ihtiraslarına yenik düşerek dün arkasında koştukları ve parti teşkilatlarında baştacı ettikleri kişinin aday gösterilmeyince kişinin 'nasıl omurgasız bir kişi' olduğunu açıkça gördüklerini sözlerine ekledi.