Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, ülkenin bugün bu noktaya gelmesinin yegane sorumlusunun 13 yıllık AK Parti iktidarının gayri-milli yönetim tarzı olduğunu savundu. Karadağ, "Milletimizi aldatmış ve kandırmıştır. Özellikle din , inanç ve etnik köken üzerinden, insanlarımızı ayrıştırmış, ötekileştirmiş, komşuyu komşuya düşürmüş, bölgesel kültürleri kaşıyarak bin yıllık kardeşliğimize nifak tohumları ekmiştir." ifadelerini kullandı.

Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi iktidarın yolun sonuna geldiğini, ne yaparsa yapsın yaptıkların hukuksuzlukların yargı önüne çıkarak hesap vereceğini ifade etti. Siyasi iktidarın, milletin bütün hassasiyetlerini, kutsiyetlerini, manevi değerlerini siyasi çıkar uğruna insafsızca, vicdansızca istismar ettiğini iddia eden Karadağ, "Milletimizi aldatmış ve kandırmıştır. Özellikle din , inanç ve etnik köken üzerinden, insanlarımızı ayrıştırmış, ötekileştirmiş, komşuyu komşuya düşürmüş, bölgesel kültürleri kaşıyarak bin yıllık kardeşliğimize nifak tohumları ekmiştir." dedi.

Sınır illerinde yaşayan insanların gece uykusuna hasret kaldığını, ne zaman evine ocağına bir bomba düşecek onun endişesiyle yaşadığını savunan Karadağ, sınırların, hudutların bölücü örgütlerin sevk ve idaresine bırakıldığını ileri sürdü.

Karadağ, bundan üç beş yıl öncesine kadar ülkeyi tehdit eden, Irak’taki soydaşları katleden, onların nüfus ve tapu kayıtlarını kundaklayan, 'Kandil'e müdahale ederseniz, biz de Diyarbakır'a müdahale ederiz' diyenlerin artık vatan topraklarında cirit attığını öne sürdü. Karadağ, "Asırlardır aynı topraklar üzerinde yaşayan, kader birliği yapmış yüce Türk milletini, önce 26 ya, daha sonra da 36 etnik parçaya bölen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve işbirlikçi kadroları, bugün geldiğimiz sonun başlangıcına imzayı atmışlardır." ifadelerini kullandı.