MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı. İl Başkanı Başkan Kaya, yaptığı açıklamada, hain saldırıların faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasının AK Parti hükümetinin namus borcu olması gerektiğini söyledi.

86 vatandaşın hayatını kaybettiği, 186 vatandaşın ise yaralandığı saldırıyı kınayan Kaya, teröre taviz verenlerin bu gün yaşananlardan sorumlu olduğunu kaydetti. Kaya, şu açıklamada bulundu: "Teröristler, arkasında duran ve azmettiren güçler 20 Temmuz’da meydana gelen Suruç saldırısından sonra bu defa da maşaları vasıtasıyla Ankara’da sahneye çıkmışlardır. Ankara alçakça, kalleşçe, acımasızca kana bulanmıştır. Bu saldırı açıkça Türkiye’ye ve toplumsal dirliğimize yapılmıştır. Hiç şüphesiz birlik ve beraberliğimiz, huzur ve güvenliğimiz caniler tarafından hedef tahtasına konulmuştur. Suruç’taki menfur saldırının bir benzerinin Ankara’da tekrarlanması, buna çanak tutulması, olası terörist provokasyonlarının ağırdan alınması yeni bir faciaya davetiye çıkarmıştır."

'GÜVENLİK VE İSTİHBARAT KURUMLARININ BUNDAN HABERSİZ KALMALARI BİR BAŞKA SORUMSUZLUK VE İHMALKÂRLIKTIR'

Yaşanan olayların sorumlusunun 13 yıllık iktidarı döneminde teröre taviz vermesi ile AK Parti olduğunu söyleyen Kaya, olayların sorumsuzluk ve ihmalkarlık meydana geldiğinin açıkça görüldüğünü ifade etti. İl Başkanı Kaya, "Canlı bombalar başkentimize kadar gelebilmeyi göze almışken, güvenlik ve istihbarat kurumlarının bundan habersiz kalmaları bir başka sorgulanması, üzerine gidilmesi gereken sorumsuzluk ve ihmalkârlıktır. Maalesef vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği kalmamıştır. AKP’nin terörle kurduğu taviz ve teslimiyet temelli ilişki ağı milletimizi can evinden vurmuş, kandan beslenenlere cesaret aşılamıştır. Türkiye AKP’nin teröre sempatik ve sıcak bakışının, dış politikadaki tarafgir ve gayri milli yaklaşımın bedelini ödemektedir." ifadesinde bulundu.