MHP Kayseri milletvekili adayı Süleyman Korkmaz, 13 yıldır iktidarda olan partinin bugün geldiği her noktada bir çıkmaza girdiğini söyledi. Korkmaz, komşularla iyi ilişki, ihracat, inşaat sektörünü canlı tutmak amacıyla yapılan girişimlerin tamamen çöktüğünü hatırlatarak, "AKP’nin politikaları çöktü ve insanımız hem maddi hem de manevi anlamda büyük mağduriyetler yaşıyor. Çöken politikalar şu an insanlarımıza zulüm ve baskı olarak döndü. Bu nedenle insanlarımız, seçim fırsatını iyi değerlendirmesi gerekir." dedi.

Seçim çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan MHP’li Süleyman Korkmaz, çalmadık kapı bırakmadıklarını aktardı. Korkmaz, her gittikleri yerde partilerinin programlarını ve politikalarını anlattıklarını belirtti. Korkmaz, hiç beklemedikleri düzeyde halkın ilgisiyle karşılaştıklarını anlatarak, vatandaşın can kulağı ile dinlediği partilerinin politikalarının kabul gördüğüne şahit olduklarını söyledi. Ülkenin sorunlarını çok iyi bildiklerini ifade eden Süleyman Korkmaz, özellikle inşaat sektörünün yaşadığı büyük sorunlar olduğunu anlatarak, şu bilgileri verdi: "İnşaat sektörü bitmiş ve batma durumunda. İnşaata dayalı bir ekonomi canlandırmaya çalışıldı ama beceremediler. Onu da bitirdiler. Kayseri’de inşaatlarda çalışma olmadığını görürsünüz. Yüzde 20 gibi bir çalışma yapan firmalar var ama yüzde 80 civarında inşaatlarda, şantiyelerde çalışma yok. Şu an bazı firmalar bir temel atıyor. Oysa onlar en az 5 -6 binanın temelini atıyorlardı. İnşaat sektöründeki firmalar çıkmazda ve bunun için elindeki konutları satabilmek için değişik kampanyalar yapıyor. Ancak bu kampanyalar bile sektörü canladırmadı."
"Müteahhitler zor günler yaşıyor ve bir de Maliye ile uğraşmak zorunda kalıyor." diyen Korkmaz, "Maliye, beyan değerini aşağı düşürürsen hem ev alana hem de firmaya ceza kesiyor. Yani yüzde 3 harç alıyor. Bu büyük bir rakam. Yani Maliye hem ev alandan hem de ev satandan pay alıyor. Bu pay çok yüksek." diye konuştu.

Korkmaz, çiftçinin de perişan olduğunu ve kendilerini ziyaret eden siyasetçilerden üretim yapabilmek için talepte bulunduğunu anlatarak, "Çiftçimiz üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunmak, kendi geçimini sağlamak istiyor. Ancak üretim maliyetleri o kadar artmış durumdaki çiftçimiz perişan durumda. Onlara yönelik yapılacak destek büyük önem kazanıyor. Çiftçimiz üretmek ve ürettikleri ürünlerin maliyetleri karşılaması, evlerini geçindirecek kazanç sağlamalarını istiyor. Bunu MHP iktidarı yapacak." şeklinde konuştu.

Süleyman Korkmaz, gelinen noktada iflas eden iktidarın politikalarından sonra insanlara zulüm ve baskıların başladığını da hatırlatarak, "Bu AKP’nin çıkmaza giren politikalarının sonucudur. Artık Ortadoğu ülkelerine Türkiye ihracat yapamaz oldu. Bu geldiğimiz noktanın ülkeye verdikleri zararlardan sadece birisidir." dedi.

'FİRMALAR 5 KONUT YERİNE BİR KONUT ÜRETİYOR'

İnşaat sektöründeki sıkıntıların üretilen konut miktarına da yansıdığını anlatan Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Firmalar daire satamıyor. O nedenle artık 5 değil bir konut üretiyor. Onu bile satamıyor. Seçimden sonra sektörü daha büyük tehlike bekliyor. Seçimden sonra büyük bir büyük devalüasyon var. Aslında şu an büyük bir devalüasyon var ve iliklerimize kadar yaşanıyor. O nedenle seçim insanlarımız için bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirecek ve her sektör için 77 milyon insanımızın refahı için önerilerde bulunan ve bunları hayata geçireceğini söyleyen partimize halkımızın destek vermesini isteriz."