MHP Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Parsak, iktidarın 13 yıldır insanları önce fakirleştirip, sonra bu fakirliği yönetmek için çaba harcadığını söyledi. Parsak, MHP iktidarında fakirliğin yönetilmek için değil yok edilmek için çaba harcanacağını belirtti.

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Milletvekili Parsak, pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, esnafın sorunlarını dinledi. Parsak, iktidarın halka 'Biz gidersek aç kalırsınız' politikasıyla ayakta kalmaya çalıştığını ifade etti. Parsak, “Milletimiz iktidarın tehditlerinden korkmamaktadır. Halkımızı yıllar içinde fakirleştirip bu fakirliği yönetmeye çalışanlara karşı MHP yoksulluğu ortadan kaldıracaktır. MHP iktidarda kalmak için halkını fakirleştirmez. MHP bu ülkenin çimentosudur. Bugün gezdiğimiz esnaf, pazarda yaprak bile kıpırdamadığını ifade ediyor. Sayıları elimizin parmaklarını bile geçmeyecek yandaşını zengin eden AKP artık 7 Haziran’da tarih sahnesinde kaybolacaktır.” dedi.

'AYAKKABI KUTULARI BOMBOŞ'

Ayakkabı satıcılarına hayırlı işler dileyen Parsak, “Sizlerin ayakkabı kutularının bomboş olduğunu görüyoruz. Ancak iktidarın ayakkabı kutularında milyonlarca dolarının olduğunu bu millet çok iyi gördü.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son 3 ayda yaptığı konuşmalar yüzünden doların Türk lirası karşısında yüzde 30 değer kazandığını ifade eden Parsak, “Milletimizin cebindeki para hızla erimektedir. Erdoğan’ın Ekonomi kurmaylarına yerli yersiz söylediği sözler nedeniyle cebimizdeki para yüzde 30 değer kaybetti. Yaptıkları hataları sürekli olarak muhalefete yada dış güçlere bağlayacaklarına biraz da kendi hatalarından ders çıkarmayı öğrenemediler.” şeklinde konuştu.

Parsak, iktidarlara gelmeleri halinde hayata geçirecekleri bazı uygulamalar hakkında şunları söyledi: “Asgari ücret arttırılarak, açlık sınırının üzerine çıkarılacaktır. Asgari ücretten vergi alınmayacak, bütün çalışanların asgari ücret kadarki kısmı vergi dışı bırakılacaktır. Toplu konut İdaresi (TOKİ) projelerindeki adaletsizliklere son verilecektir. Emekli maaşı arttırılacak ve emeklilik sonrası çalışanlardan kesinti yapılmayacaktır. Emekliye 13. maaş verilecektir. Farklı emekli aylıklarından kaynaklanan adaletsizlik giderilecek, intibak düzenlemesi yapılacaktır.

'ESNAFA SİCİL AFFI GELECEK'

Mehmet Parsak, kamuda çalıştırılan sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/C’li, vekil gibi tüm personelin aşamalı olarak kadroya geçirileceğini, memurlarda maaşa ek tüm ödemelerde iyileştirme ve adalet sağlanacağını, akademisyen ve öğretmenlere verilen araştırma-geliştirme tazminatının arttırılacağını, çiftçi ve hayvancılığa yönelik desteklemelerin kademeli olarak arttırılacağını, esnaf ve sanatkarlara sicil affı getirileceğini anlattı.