Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Akın Üner, milletvekili seçildiğinde korumalarla gezen siyasetçilerden olmayacağını söyledi. Üner, "Şimdi nasıl halkımızla beraberiz, seçildiğimizde de yine halkımızın içinde olacağız." dedi.

Yoğun bir şekilde seçim çalışmalarına devam eden Akın Üner, havanın güzel olmasını fırsat bilerek günlük kıyafetleriyle eşi ve kızıyla birlikte Atakum sahilinde gezintiye çıktı. Seçim çalışmaları kapsamında gündüz Taflan, Çatalçam ve İncesu civarında esnaf ziyaretleri yapan Akın Üner, Atakum sahillerinde ise vatandaşlarla çay içip sohbet etti.

Akın Üner, "Ben salonlarda yapılan siyaseti sevmiyorum. Siyasetçi milletle göz seviyesinde konuşabilmeli… İnanıyorum ki millet de siyasetçiyi yanı başında dolaşırken görmekten haz ediyor. Kara bir geçmişim ya da kimse ile düşmanlığım yok. Korumalarla gezen siyasetçilerden olmayacağım. Göreceksiniz, seçildikten sonra da günlük kıyafetlerimle, ailemle, vatandaşın arasında alnı açık gezen bir siyaset adamı olacağım. Makam bulunca aristokrat olan sonradan görme bir siyasetçi değil, kolayca ulaşılan, samimi ve dürüst bir siyaset adamı olarak Samsunluların gönlüne yerleşeceğim." ifadelerini kullandı.

Üner ve ailesiyle sohbet eden vatandaşlar ise modern demokrasilerde siyasetçilerin işlerine bile toplu taşıma aracıyla gittiklerini emsal göstererek, "Aramıza tek başına girebilen samimi siyasetçiler görmek istiyoruz." diye memnuniyetlerini dile getirdi.