MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, “Türkiye’nin bölünmesine neden olacak olan ve Türkiye’nin bölünmesi projelerine onay veren AKP hükümeti ve milletvekilleridir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Malatya İl teşkilatı bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan MHP milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kadrosuyla ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu belirtti. AK Parti iktidarıyla birlikte Türk milletin ayrıştırıldığını belirten Yıldız, bin yıllık kardeşliğin zarar gördüğünü söyledi. Yıldız, şöyle devam etti: “Bunun birçok nedeni vardır. Bir tanesi 24 Haziran 2008 tarihinde Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi Türkiye’yi masaya yatırmış ve şu kararları almıştır. Türkiye’nin Güneydoğusu Kürdistan’dır. Türk ordusu Güneydoğu’da ve Kıbrıs’ta işgalcidir. Türkiye’de azınlıklar sorunu vardır. Avrupa Birliği Parlamenter Meclisi bu kararları alırken maalesef imza atan kim biliyor musunuz? AKP’nin milletvekilleridir. İşte Türkiye’nin bölünmesine neden olacak olan ve Türkiye’nin bölünmesi projelerine onay veren AKP hükümeti ve milletvekilleridir. Bunun için AKP’nin geldiği gibi demokratik yollarla Türk milleti tarafından el çektirilmelidir. AKP bu seçimlerde eğer istediği oyu alırsa, bizler Cenabı Allah’ın izniyle istediğini alamayacağını biliyoruz. Sizler olduğunuz sürece bizlere güç verdiğiniz sürece Allah’ın izniyle buna engel olacağız.”

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem de 7 Haziran genel seçimlerinde seçmenlerin ülkenin içinde bulunduğu kaos ortamını dikkate alarak oy kullanmalarını istedi.

MHP Malatya milletvekili adayı Hakan Yılmaz da ülkenin sıkıntılı ve karanlık bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün davanın etrafında birleşme, destek verme günüdür. Bizde isimler önemli değildir. Önemli olan davamızdır” dedi.

MHP Malatya milletvekili adayı Güzün Koçak ise AK Parti’nin seçimden üstün çıkması halinde bir daha seçim yapma imkanı bulunamayacağını dile getirdi.

Milletvekili adayı Doktor Übeyt Akçin de proje partisi olarak nitelendirilen AK Parti’nin son tarihinin 7 Haziran olduğunu savundu.

Milletvekili adayı Hakan Kalkan ise “Bizler AKP’nin 3 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar ülkemize verdiği zararı en iyi şekilde gördük ve yaşadık. Malatya’nın kayısı, işsizlik gibi temel sorunlarına hiçbir şey yapılmadı. Malatya’da 5 tane milletvekili çıkarmalarına rağmen Malatya’da hiçbir hizmet yapmamışlardır” diye konuştu.

Milletvekili adayı Mehmet Ali Özpolat ise MHP’nin iktidara yürüdüğünü kaydetti.