MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, köylülerle birlikte şalvar giyip, kasket takarak sezonun ilk buğday hasadını yaptı. MHP iktidarında Toprak Mahsulleri Ofisi’ni (TMO) yeniden yapılandıracaklarını aktaran Yılmaz, bu kurumu gerçek anlamda ‘karagün dostu’ haline getireceklerini, çiftçiyi tüccarın insafına bırakmayacaklarını vurguladı.

Seyfettin Yılmaz, köylülerin daveti üzerine Sarıçam ilçesi Kürkçüler Mahallesi’nde ilk buğday hasadına katıldı. Köylülerin kendisi için hazırladığı şalvarı giyip, kasketi takarak, tarlaya giden Yılmaz, biçerdövere bindi, dualar eşliğinde bu yılın ilk buğday hasadını yaptı. Köylüler, bu yıl iklim koşullarının elverişli gittiğini, ancak mazot ve gübre gibi girdilerdeki yüksek fiyatlardan dolayı üretim maliyetleri altında ezildiklerini, borçlarını acil ödeyip, yeniden ekim yapabilmek için TMO’nun taban fiyatlarını bekleyecek durumları olmadığını anlattı.

Seyfettin Yılmaz ise silolarında devasa harflerle ‘Toprak Mahsulleri Ofisi Çiftçinin Karagün Dostudur' yazan TMO’nun AK Parti iktidarı döneminde çiftçiyi tüccarın insafına bıraktığını savundu. Türkiye’nin buğday üretiminin yüzde 5-6’sını Adanalı çiftçilerin karşıladığını kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hububat hasadı Adana’da erken başlamasına rağmen, TMO bu durumu göz ardı ediyor, müdahale alım fiyatlarını serbest piyasa koşulları oluştuktan sonra açıklıyor. Oysa borçlanarak tarlasını eken hemşehrilerimiz, TMO’nun fiyat açıklamasına bekleyecek durumda değildir. Borç içinde yüzen çiftçimiz, banka kredisini, tarım kredi kooperatifi borcunu ve ‘hasatta öderim’ diyerek aldığı mazotun, gübrenin, zirai ilacın bedelini ödemek için ürününü düşük fiyattan elden çıkarmak zorunda kalır. MHP iktidarında bu yanlış uygulamaların tamamına son vereceğiz. TMO, gerçek anlamda çiftçimizin karagün dostu olacak. Çiftçiyi tüccarın insafına bırakmayacağız. Çiftçimiz mazotu 1 lira 75 kuruştan alacak. Gübre, tohum, yem ve zirai ilaç üzerindeki vergileri de kaldıracağız.”