MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Mc Carty ABD'sinde bir zamanlar yaşanan 'cadı avı'nın şimdi Türkiye'de yaşandığını belirterek, iktidara gelmeleri halinde ülkede cadı avına son vereceklerini ve kardeşlik hukukunu tesis edeceklerini söyledi.

MHP milletvekili adayları Kamil Aydın, Ertürk Çimen, Zekai Kaya, Seyfullah Hızarcı, Ömer Durur ve Gökhan Aslan, seçim ziyaretlerini devam ettiriyor. Milletvekili adayları, 7 Haziran seçimlerinde iktidar partisi olarak TBMM'ye gireceklerini belirttiler. AK Parti iktidarı döneminde toplumun kutuplaştırıldığını ifade eden Milletvekili adayı Prof. Aydın, "AKP iktidarı, nefret söylemleri ile toplumu kutuplara ayırdı. Birlik, beraberlik hukukumuz, manevi yapımız dinamitlendi. Soğuk savaş döneminin ABD'sinde olduğu gibi cadı avı başlatıldı. MC Carty dönemini geçirmekteyiz. MHP olarak bu korku imparatorluğunu kıracağız." dedi.

7 Haziran seçimlerinde MHP'nin Erzurum'dan Meclis'e 6 milletvekili göndereceğine inandığını belirten Aydın, "Erzurumlu seçimlerde MHP diyecek. Erzurum'un ekonomisi kötü, işsizlik zirvede. Erzurum MHP ikitadırda abad olacak. Erzurum bizimle yürüyecek. Çünkü biz şehrin makus talihini kıracağız." diye konuştu.

"BİR TANE ASLAN YÜREKLİ VARDI O DA İNGİLTERE KRALIYDI"

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, eski içişleri bakanı ve AK Parti birinci sıra milletvekili adayı Efkan Ala için şehirdeki bilbordlara astırdığı, "Erzurum'un yürekli insanı' reklamına da tepki gösteren Kamil Aydın, "Bu adamın yürekliliği noktasında kamuoyunda karşılığı var mı? Erzurum'a zararı olmaktan başka bir şeyi olmayan bir bürokrat. Yüreksizliğin sembolü, Ala'nın yaptıkları ortada. Benim bildiğim bir tane aslan yürekli vardı o da İngiliz kralı Richard'tı." dedi.