Adana’nın Seyhan ilçesinde MHP İl Başkanlığı’nca düzenlenen mitingde Hakkari Dağlıca’dan gelen şehit haberleri üzüntüsü yaşandı. MHP yöneticileri ve milletvekili adayları ile binlerce vatandaş, şehadete ulaşan Mehmetçik’ler için dua etti, terörü lanetledi. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, “1 Kasım’da başlayacak Milliyetçi Hareket’in iktidarında PKK’nın belini kıracağız.” dedi.

Pınar Mahallesi’ndeki mitingde ellerinde Türk bayrakları ve parti bayraklarını dalgalandıran vatandaşlar, kendilerini selamlayan MHP milletvekili adaylarını coşkuyla alkışladı. Ancak bu sırada MHP İl Başkanı Yusuf Baş mikrofonu eline alıp, Hakkari Dağlıca’da PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada Tabur Komutanı Yarbay İhsan Ejdar, astsubaylar Turgay Topsakaloğlu ve Samet Çakır’ın şehit düştüğünü vatandaşlara duyurdu. Başkan Baş, şehit Mehmetçik’ler için kalabalığı Fatiha okumaya davet etti. Ardından MHP yöneticileri ve milletvekili adayları ile vatandaşlar el açıp, dua etti. Meydandaki çok sayıda kişi de teröre lanet yağdırdı.

Şehitlere rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Seyfettin Yılmaz, “İçimiz kan ağlıyor. Biraz önce aldığımız haber hepimizin yüreğini dağladı. Yine Dağlıca’da, bu vatanı vatan yapan, bu bayrağın ilelebet göklerde dalgalanması için mücadele veren bir yarbayımız ve iki askerimiz PKK’lı hainler tarafından şehit edilmiş. Allah rahmet eylesin, ruhları şad olsun. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

HESAP SORMAK NAMUS BORCUMUZ

Terörle müzakere değil, mücadele edilmesi gerektiği birçok kez dile getirdiklerini ancak AK Parti iktidarının buna kulak tıkadığını kaydeden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "10 yıldır, PKK ile kol kola yürüyenler, Diyarbakır’da Abdullah Öcalan’ın mesajını okutanlar, Kandil’de postacılık yapanlar, Şivan Perver’le Diyarbakır’da toplantı yapanlar, şunu unutmayın 1 Kasım’da başlayacak Milliyetçi Hareket’in iktidarında PKK’nın belini kıracağız, kafasını koparacağız. Bir şeyi daha söz veriyoruz ki; onları büyütüp, besleyenler, o bölge roketatarlarla, ağır silahlarla donatılırken görmeyenler, Abdullah Öcalan’ın mesajını Diyarbakır’da okutanlar, bu şehit kanının her damlasının hesabını da sizden sormak bizim namus borcumuzdur. Allah’tan duamız budur, milletin birliği ve beraberliğidir. Toplumun tüm kesimlerinin sıkıntıları biliyoruz, programımızı yaptık. Ama önce bu vatanı böldürmeyeceğiz, bu bayrağı indirmeyeceğiz, bu ezanları susturmayacağız. Bunun için 1 Kasım’da hepinizden yetki istiyoruz.”

Daha sonra konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Milletvekili Adayı Sinan Gül de terörle mücadelede AKP iktidarının yanlışlarını dile getirdi, PKK’nın kökünü kazımak için MHP’ye destek istedi.