Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Samsun’da üretim yapan reel sektörün kan ağladığını, maliye denetimleri ile canından bezdirildiğini söyledi. Edis, “Köylünün, sanayicinin işleri çok kötü. Yaşanan belirsizlik piyasaları durdurduğu için kimse iş yapamıyor, köylü ürettiğini satamadığı için emeğinin karşılığını alamıyor.” dedi.

Milletvekili Edis, TBMM’nin tatile girmesi ile birlikte seçim bölgesini ziyarete çıkarak vatandaşın dertlerini dinliyor. Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Edis, Samsun’u temsil etmek için Meclis'e giden bütün vekillerin Samsun’un menfaatine ortak tavır sergilemeleri gerektiğine vurgu yaptı. Edis, MHP’li vekiller olarak bu konuda üzerlerine düşecek görevi yapacaklarını söyledi. Seçimin üzerinden 2,5 aya yakın zaman geçmesine rağmen hala bir hükümet kurulamamasının piyasalara yansımasının olumsuzluğuna dikkat çeken Edis, “Meclis'in tatile girmesini değerlendirerek Samsun’un bütün ilçe ve merkezdeki halkımızla bir araya geliyoruz. Sanayicimiz perişan, köylümüz kan ağlıyor. Köylü kardeşlerimiz ürettiğini satamıyor, emeğinin karşılığını alamıyor. Sanayide ise çarklar durmuş durumda.” diye konuştu.

“MALİYE TERÖRÜ YAŞANIYOR”

Yaptıkları ziyaretlerde karşılaştıkları en önemli sorunlardan birisinin de maliyeci baskısı olduğunu aktaran Edis, kendilerine aktarıldığına göre adeta maliyeci terörü estirildiğini ifade etti. Esnafın sürekli maliyeci denetimi altında tutulduğunu söyleyen Edis, “Yapılan denetimlerde en ufak bir eksiklikten dolayı en yüksek cezaların kesildiği söyleniyor. Oysa ceza en son aşamadır. Önce eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılar yapılması gerekir. Demek ki devletin kasasında para kalmadı, vatandaştan tahsile çıkıldı.” eleştirisini yaptı.

“SAMSUN’DA KİŞİ BAŞI MİLLİ GELİR 6 BİN DOLAR”

Karadeniz Bölgesi’nin en gelişmiş ili olmasına rağmen Samsun’un her geçen gün kan kaybettiğine vurgu yapan Edis, Türkiye’de kişi başı milli gelirin 10 bin dolar olmasına rağmen Samsun’da bunun 6 bin dolara düştüğünü belirtti. En kısa zamanda Samsun’un kalkınmada öncelikli iller arasına alınması gerektiğini vurgulayan Edis, Samsun’a yatırım yapan firmaların teşviklerden yararlandırılmalarını ve önlerinin açılması için altyapının oluşturulmasını istedi. Samsun’un çevre illerden göç alan bir şehir olmasına rağmen yüzde 3 oranında göç vermesinin düşündürücü olduğunu söyleyen Edis, bunda da en önemli etkenin gerekli istihdam alanlarının oluşturulamaması olduğuna dikkat çekti.