Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, tek başına iktidar için kadınların da desteğine ihtiyaç uyduklarını belirtti. Büyükataman, "Adına ne dersek diyelim bunu yapamadık. Yapılan istatistiki çalışmalarda ortaya çıkan acı bir gerçeğimiz var, MHP'ye oy veren 4 seçmenden 3 tanesi erkek, 1 tanesi kadın. Demek ki bir yerde çok ciddi bir eksikliğimiz mevcut." dedi.

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Gürsu ilçesinde partisinin kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi. Kadınların geçmişte siyasete dahil olmaları konusunda yeterince gayret gösteremediklerini belirten Büyükataman, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak kadınlarımızın bu işe dahil edilmesi konusunda oldukça beceriksiz olduğumuzu biliyorum. Gerçekten 46 yıllık şerefli bir geçmişi olan Milliyetçi Hareket'in artık tek başına iktidar sorumluluğunu üstlenmesi vakti geldi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu hedefe ulaşması konusunda kadınların katkısına ziyadesiyle ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Bunu bugüne kadar beceremediklerini anlatan Büyükataman, şunları söyledi: "Adına ne dersek diyelim bunu yapamadık. Yapılan istatistiki çalışmalarda ortaya çıkan acı bir gerçeğimiz var; MHP'ye oy veren 4 seçmenden 3 tanesi erkek, 1 tanesi kadın. Demek ki bir yerde çok ciddi bir eksikliğimiz mevcut. Göz ardı ettiğimiz bir yanlışımız var. Başta kendi evlerimizden başlamak üzere bu eksikliklerimizin giderilmesi konusunda sizin desteğine her zamankinden çok ihtiyacımız var. Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu dönem iktidara taşınması için kadın elinin mutlaka değmesi gerekiyor."