Yaklaşan 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) teşkilatlarınca partililere 'Birlik ve Beraberlik Yemeği' verildi.

Şehir Park Cafe ve Restaurant’ta verilen yemeğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve teşkilat başkanları ile partililer katıldı.

Yemek duasını ve açılış konuşmasını yapan MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, 1 Kasım seçimlerinde birlik ve beraberlik içinde başarıyla çıkacaklarını söyledi.
Daha sonra söz alan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, buradaki tabloya bakıldığı zaman büyük bir aile olduklarını belirtti.

Başkan Can, “Şöyle bir baktığımız zaman aslında biz belediye seçimlerinde de aynı sloganı kullandık ‘biz büyük bir aileyiz’ dedik. Şahsım olarak ben bütün yönetici arkadaşlarımla, bütün teşkilat başkanlarımla onur ve gurur duyuyorum. Gerçekten biz büyük bir aileyiz.” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, iyi bir çalışma ile MHP’nin seçimlerinde zaferle çıkacağını savundu. Şimşek, şunları kaydetti: “Bugün bu yemekle beraber,1 Kasım Seçimleriyle ilgili seçim startını da vermiş bulunmaktayız. Ben buradaki arkadaşlarımın birçoğuyla yıllardır omuz omuza siyaset yapıyorum. Sizlerle siyaset yapmaktan hep onur ver gurur duydum bugüne kadar kucaklaşamayacağım elini sıkamayacağım Tarsus’ta da, Mersin’de de ne bir dava arkadaşım ne bir hemşerim var. Allah’a şükür bütün arkadaşlarımızla bugüne kadar hep iyi ilişkiler içerisinde olduk. Bundan sonra da inşallah el birliğiyle çalışacağız."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus MHP’nin güneyde bayraktarlığını yapmış önemli kent olduğunu dile getirdi. Başkan Kocamaz, şu ifadeleri kullandı: “Tarsus sadece Mersin için değil tüm Çukurova için, Türkiye için çok büyük önem arz eden bir yerleşim birimi. Tarsus MHP’nin güneyde bayraktarlığını yapmış, MHP’yi bu bölgede doruğa tırmandırmış, burada oluşan sinerji ile MHP’nin bölgede etkili duruma gelmesine yol açmış bir kenttir. Biz Tarsuslular olarak, Mersinliler olarak üzerimize düşeni yaptığımızda Mersin’de görevimizi yapmış sonuca ulaşmış oluruz. Aynı şekilde diğer illerimizde de bu mücadele verildiğinde bütün iller tertemiz olur, bütün iller birleştiği zaman da Türkiye’miz, vatanımız tertemiz olur. Allah hepimize kolaylıklar versin, çıktığımız bu vatan millet davasında bizleri muzaffer kılsın."