Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Akın Üner, sanayi esnafının borç batağında olduğunu söyledi. Ürer, seçim çalışması için her girdikleri iş yerinde esnafın 'borç'tan dert yandığına dikkat çekti.

MHP'li Akın Üner, seçim çalışmalarını Günsan Sanayi Sitesi ve Terme Sanayii'nde esnaf ziyaretleriyle geçirdi. Esnafın sorunlarını dinleyen Üner, "Sanayi esnafı borç batağında esnafımızı bu borç sarmalından kurtaracağız." dedi. Esnaf ziyareti ile Samsun sanayinin nabzını da tutma fırsatı bulan Üner, esnafın dertlerini uzun uzun dinledi. Üner, "Esnafımız borç batağında, karşılıksız çıkan çekler ve senetler, alacakların alınamaması ödemelerin banka borçlarıyla ödenmesi esnafımızı bataklığa saplamış durumda. Hükümet sanayicimizi bu sıkıntılı süreçten kurtarmak yerine tekrar borçlandırmayı çare olarak görüyor. İnsanları üretmeden tüketmeye sevk eden bir devlet yönetimi olduğu müddetçe esnafımız, işçimiz, memurumuz, çiftçimiz hepimiz bu borç sarmalı içinde boğuluruz. Milletimizin bütün sorunlarının en ince ayrıntısına kadar analiz edilerek bu sorunların uzmanca çözümü için hazırlanan seçim beyannamemizdeki vaatlerimizde biri de esnafımızı bu borç sarmalından kurtararak refaha kavuşturmaktır." şeklinde konuştu.

Vatandaşın MHP’yi bağrına basması, umut dolu gözlerle kendileriyle ilgilenmesine teşekkür eden Üner, "Uygulayacağımız siyasi programda ticari açıdan esnaflarımıza ayağa kalkmasını sağlayacak uygulamalar şu şekilde sıralanabilir. Enflasyon kalıcı şekilde düşürülerek ilk dönem sonunda yüzde 6, ikinci dönem sonunda ise yüzde 5'e çekilecek, fiyat istikrarı sağlanacak. Adaletli ve etkin bir vergi sistemi tesis edilecek. Üretimi, yatırımı ve etkin kaynak dağılımını sağlayan bir vergi sistemi kurulacak. Vadeli satışlarda KDV ertelenecek. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşlar ödüllendirilecek. Tüm harcamalar gider konusu yapılabilecek. Yeni açılacak AVM ve zincir marketlerine kentsel alanın dışında yer gösterilecek. Bu program ilk aşamada gerçekleştirilecek ve devletimizin kaynakları en ince şekilde hesaplanarak hazırlanan programdır. Devletin ve milletin kaynağının, emeğinin bir bölümünü kendi malı olarak görenler, bu devletin bütün milli sermayesinin milletin olduğunu unutmasalardı kaynak arayışında olmazlardı. Milliyetçi Hareket Partisi ekonomiye, iç politikaya ve dış politikaya milli kalkanı çekecektir, bundan hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın." diye konuştu.